sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ:NU PARTICIPĂM LA DIVERSIUNEA LUI IOHANNIS

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Recomandăm tuturor membrilor și simpatizanților noștri din Dolj să NU voteze la REFERENDUM ”

Consultarea românilor prin referendum este o practică democratică atâta vreme cât ea nu este utilizată ca un instrument de manipulare politică.

Referendumul lui Iohannis – suprapus în mod parazitar peste cele mai importante alegeri din istoria Uniunii Europene – este o diversiune nedemnă de un șef de stat care se vrea european.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miza acestui referendum este  pe de o parte  furtul startului campaniei prezidențiale, efect al fricii de înfrângere a lui Klaus Iohannis iar pe de altă parte, ajutarea PNL să iasă din groapa de încredere publică în care se află de ani buni.

ALDE nu poate gira o astfel de diversiune pseudodemocratică. ALDE crede că vremea conducătorilor care îi iau de proști pe români trebuie să apună.

Recomandăm tuturor membrilor și simpatizanților noștri din Dolj să evite susținerea acestei diversiuni prin participarea la  referendumul de casă al domnului Iohannis@co.

Decizia noastră se întemeiază atât pe bunul simț public dar și pe argumente de ordin tehnic cum sunt cele prezentate de organizații profesionale cu reputație neștirbită precum Uniunea Națională a Juriștilor din România sau APADOR-CH. 

Acestea arată clar că prin includerea mai multor probleme într-o singură întrebare se încalcă libertatea cetățenilor de a-și exprima opinia distinct pe fiecare dintre aceste probleme. Mai mult, ele afirmă că referendumul este inutil având în vedere că demersul nu va avea urmări juridice și cu atât mai puțin influențe asupra luptei anticorupție.

Prin urmare dragi doljeni, mergeți pe 26 mai la votul pentru europene. Referendumul, ignorați-l!

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Comandat de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, cod unic mandatar 41190002

Politica