duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral, în minivacanţa de Paşti şi de 1 Mai

Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi de Paşti şi 1 Mai pe litoral, 25.000 dintre ei numai în staţiunea Mamaia. Cei mai mulţi au ales sejur de trei nopţi, în perioada 26 aprilie – 1 mai, preţurile de cazare variind între 125 şi 400 de lei de persoană pe noapte, la hoteluri de 3 şi 4 stele.

Potrivit Mediafax, patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit pachete specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete speciale, care să includă întreaga perioadă 27 aprilie – 5 mai, iar preţurile medii pornesc de la 125 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 3 stele. Există şi oferte mai ieftine, ce coboară sub 100 de lei de persoană/ noapte, la pensiuni ori hotelurile de două stele, dar fără mic dejun.

Ofertele cu care au venit proprietarii unităţilor de cazare de pe litoral sunt variate şi cuprind atât oferte simple, numai cu mic dejun inclus în preţul camerei, cât şi cu oferte ce includ masa de Paşti, excursii ori şedinţe de terapie sau SPA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei mai pretenţioşi dintre turişti pot alege să petreacă minivacanţa la un hotel de cinci stele, unde camera dublă standard poate costa peste 3.500 de lei pentru doi adulţi, la un pachet de trei nopţi de cazare, iar un duplex poate fi închiriat pentru 4.200 de lei/pachetul, pentru patru adulţi. Oferta include mic dejun, prânz, acces la saună, jacuzzi, sală de fitness, piscina şi parcare. De asemenea, în ziua de Paşti se va beneficia şi de un dejun festiv, iar în noaptea Învierii de cozonac, vin şi ouă încondeiate.

Marea majoritate a turiştilor va alege, ca în fiecare an, Mamaia. În staţiune vor fi deschise în această perioadă aproximativ 90 la sută din unităţile de cazare şi se aşteaptă ca aici să vină aproximativ 25.000 de turişti.

Alte peste 10.000 de persoane vor merge şi în Vama Veche, Mangalia, Costineşti sau Eforie, în toate staţiunile urmând să fie organizate concerte, se vor deschide cluburile şi vor exista şi alte modalităţi de distracţie.

De altfel, în sudul litoralului, preţurile la hoteluri şi pensiuni, majoritatea de două şi trei stele, sunt apropiate ca valoare şi mai scăzute decât cele din Mamaia. Astfel, atât în Costineşti cât şi în Neptun ori Vama Veche, pentru o cameră dublă, la o pensiune ori un hotel de trei stele, turiştii plătesc de la 80 de lei/ persoană/ noapte, dar costurile urcă şi aici, în funcţie de oferte, până la 180 de lei – 220 de lei camera dublă/noapte.

Politica