vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Disidentul anticomunist Iulius Filip a fost decorat de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a lui Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic,a cărui eliberare condiţionată a fost refuzată în două rânduri în 1985 şi 1986 de către Comisia de Eliberări pe care o conducea Augustin Lazăr, informează Mediafax.

Din 2014 şi până în prezent, Preşedintele României a decorat 55 de foşti deţinuţi politic, care au fost lipsiţi de libertate în mod abuziv, fiind închişi în marile închisori comuniste (Gherla, Aiud, Jilava), în lagărele şi coloniile de muncă de pe traseul Canalului Dunăre-Marea Neagră sau din Balta Brăilei, ori au fost deportaţi de autorităţile comuniste.”, se arată în comunicatul de presă.

Iulius Filip a fost decorat cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a. Filip a fost închis, în perioada regimului comunist, la Penitenciarul Aiud, acolo unde i-a fost refuzată eliberarea de două ori, în 1985 şi 1986, de către Comisia de Eliberări pe care o conducea Augustin Lazăr, actualul procuror general al României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica