luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Le-a prezentat polițiștilor permisul pe care anterior îl declarase pierdut

Polițiștii mehedințeni de la Rutieră au de-a face cu tot felul de golănii din partea unor șoferi. În data de 09.04.2019, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 21 din comuna Malovăț, județul Mehedinți.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, tânărul figurează în baza de date cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendat, iar la momentul depistării, acesta a prezentat polițiștilor permisul de conducere. Extinzând verificările, s-a mai stabilit că bărbatul s-a deplasat anterior la ghișeul Serviciului Rutier Mehedinți, unde a declarat în fals că permisul de conducere este pierdut, declarația fiind făcută în scopul de a folosi permisul de conducere în alte state. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută  de articolul 335, alineatul 2 și fals în declarații, faptă prevăzută de articolul 326 Cod Penal.

În trafic cu un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

În ziua de 09.04.2019, polițiștii Postului de Poliție Cireșu, au depistat un bărbat de 32 ani, din comuna Ilovița, județul Mehedinți, în timp ce conducea un moped pe raza localității Cireșu, neînregistrat în circulaţie. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, fapte prevăzute de art. 334, alin. 1 și art. 335 alin.1 din Cod Penal.

53 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele ore

 

În ultimele ore, echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice pe principalele artere intens circulate, în vederea fluidizării circulației şi prevenirii blocajelor, în special la orele de vârf când se înregistrează o creştere semnificativă a valorilor traficului.Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului și Biroului Rutier s-au materializat în controlarea a 68 de autovehicule și legitimarea unui număr de 76 de persoane, fiind aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.230 lei.Desfăşurătorul abaterilor constate, pe drumurile publice din judeţ, este următorul: viteză excesivă – 25 de sancţiuni contravenţionale, necuplarea centurii de siguranţă în timpul deplasării – 7 de sancţiuni contravenţionale, abateri săvârşite de pietoni – 7, abateri constatate pentru lipsa documentelor – 2, alte abateri – 12. În cadrul activităților desfășurate au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă determinată, 5 de permise de conducere. Poliţiştii rutieri vor continua acţiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei, în special pentru combaterea consumului de alcool la volan, a vitezei excesive, dar și a celor săvârșite de către pietoni.

Politica