sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tăriceanu îi cere lui Iohannis să semneze urgent revocarea procurorului general

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a trimis miercuri o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis, prin care îi cere să semneze urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general, urmare a dezvăluirilor potrivit cărora Augustin Lazăr ar fi refuzat eliberarea disidentului Iulius Filip, în timpul regimului comunist, scrie HotNews.

„Aveți astăzi ocazia să dovediți că independența justiției pe care o clamați în fiecare zi nu este doar un slogan electoral, ci un principiu în care credeți cu adevărat”, îi scrie Tăriceanu lui Iohannis.

În scrisoarea trimisă șefului statului, Tăriceanu își exprimă „revolta în fața unei situații de o gravitate extremă care răzbate din mass-media ultimelor zile” și îi reproșează lui Iohannis că nu a reacționat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El susține că este șocant cazul procurorului general Augustin Lazăr și că se impune clarificarea de urgență, în contextul informațiilor apărute în presă, a apartenenței acestuia la grupul procurorilor comuniști absolvenți ai celebrei Școli de la Bran.

De asemenea, Tăriceanu îi cere lui Iohannis să semneze urgent decretul de revocare din funcție a procurorului general, dovedind astfel că „independența justiției nu este doar un slogan electoral”.

Politica