miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transportatorii anunţă proteste dacă nu se elimină pirateria

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va relua protestele de stradă, joi, 21 martie, dacă Executivul nu va promova ordonanţa de urgenţă promisă în urmă cu trei săptămâni cu privire la eliminarea pirateriei, informează un comunicat al organizaţiei.

Potivit aceluiași comunicat, la protest vor participa transportatori autorizaţi aparţinând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.

La sfârşitul lunii februarie, COTAR a amânat protestele anunţate pentru data de 28 februarie, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, şi a decis să aştepte publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, conform promisiunilor primite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transportatorii au fost invitaţi la discuţii cu ministrul Transporturilor, într-o întâlnire de urgenţă, pe tema proiectului de modificare a Legii Taximetriei. La întâlnire a participat şi viceprim-ministrul şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu.

Ministerul Transporturilor a anunţat că, după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. În cadrul discuţiilor, cei doi demnitari şi-au manifestat întreaga deschidere pentru rezolvarea problemelor semnalate de către partenerii sociali, se mai spune în comunicat.

În urmă cu o săptămână, pe 13 martie, transportatorii atrăgeau atenţia asupra necesităţii unei ordonanţe de urgenţă care să elimine pirateria din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei „în mod repetat” din Legea taximetriei.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România este reprezentativă la nivel naţional pe sectorul de activitate „transporturi rutiere”, „şcoli de conducere auto”, având ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto.

Politica