sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consiliul Local Craiova a votat noul contract de asociere cu clubul de fotbal!

În cadrul ședinței de joi, clubul de fotbal din Liga 1 a primit stadionul pe două decenii. În plus, și cantonamentul din Lunca Jiului.

Consilierii locali au votat joi noul contract de asociere dintre municipalitate și CSU Craiova. În linii ample: contractul a fost prelungit cu încă 5 ani, iar clubul a primit dreptul de a folosi și cantonamentul din Lunca Jiului. Proiectul a stârnit ceva dezbateri. Cu referire la paragraful ce susținea că și alte entități pot beneficia de stadion, consilierul local Flavius Sirop a spus: „acest proiect reprezintă o falsă disponibilitate de deschidere. Ar fi normal să se asigure accesul tuturor care achită taxa. Că unora le place, iar altora nu, e bine de știut că mai există și o altă echipă în oraș. Ar fi normal să existe și tarife pentru meciuri de liga a doua și a treia, nu doar pentru meciurile din Liga 1. Pentru că stadionul ar trebui să fie pe plus din punct de vedere financiar, pentru a suporta și armata de funcționari de acolo”. Marinel Florescu a cerut să se impună o clauză de reziliere a contractului în cazul în care clubul nu va mai evolua pe prima scenă. Liberala Adriana Ungureanu și-a dorit ca și echipele de handbal, volei și baschet de la SCM Craiova să beneficieze de facilitățile stadionului.

Bianca Predescu: „Nu mă amestec să vă spun care e compoziția produselor de patiserie!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierul PSD Bianca Predescu le-a explicat liberalilor de ce nu pot fi incluse astfel de amendamente în contract. „Este vorba de un contract de asociere bilateral, nu multilateral, între municipiul Craiova și persoana juridică ce gestionează activitatea clubului de fotbal. În contractual dintre două părți nu putem introduce drepturi pentru terți. Așa că nu pot fi incluse amendamente pentru alte persoane juridice. Cum eu nu mă amestec la doamna Ungureanu să stabilesc care e compoziția produselor de patiserie, nici domnia sa nu ar trebui să se amestece în chestiuni de drept. Astfel de decizii pot fi luate printr-un proiect de hotărâre distinct, nu prin amendamente la acesta”.

La interpelările de la final, consilierul liberal Marian Vasile a cerut ca Marcel Pușcaș, președintele FCU Craiova, să se adreseze Consiliului Local. Nu s-a întâmplat asta, așa că Pușcaș a spus ce avea pe suflet în fața Primăriei: „Când a venit vorba de locurile de parcare, domnul primar a prezentat nu mai puțin de 16 dosare de la alte orașe din țară. Tot așa, cred eu, Primăria Craiova ar trebui să se inspire din modul cum procedează cele 16 orașe din țară cu stadioanele primăriilor respective. Dacă Pitești lasă Hermannstadt să joace acolo, la fel și la Brașov, Târgu Mureș, Arena Națională, Cluj Arena și toate stadioanele din țară permit oricărui club, oricărei grupări sportive din orașul respectiv, bineînțeles, contra unei taxe, să evolueze pe stadioanele respective. Mă întreb de ce nu poate
Primăria Craiova să se inspire din aceste modele. Ca să nu spun că pot să găsească și alte surse de inspirație: domnul primar poate să meargă la Primăria Roma sau Milano, Munchen, oriunde e un imobil cu destinație sportivă a comunității, se permite oricărei entități sportive, contra cost, să evolueze pe acel stadion. Mă mir de ce la Craiova nu se poate întâmpla acest lucru.
Suntem un club craiovean, legal constituit, afiliat la FRF, un club cu mulți suporteri. Mi se pare absurd să se îngrădească accesul miilor de suporteri pe stadionul la construcția căruia și ei au contribuit. E absurd să nu aibă dreptul să-l folosească. Azi am încercat să am un dialog cu Primăria. Clubul e dispus să plătească 10.000 euro pentru fiecare meci pe stadionul Craiovei”.

Politica