luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă o persoană a murit din cauza infecţiei cu acinetobacter

Încă un pacient al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a murit în urma infecţiei cu acinetobacter, numărul total al deceselor ajungând la trei persoane, scrie Mediafax.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a anunţat, miercuri, că în total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, dintre care trei au murit, iar o altă persoană, o femeie, se află în stare gravă. În celelalte cazuri, nu au fost încă primite rezultatele de la Institutul Cantacuzino.

Direcţia de Sănătate Publică a decis, marţi, oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu au fost conforme. Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB a considerat necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ancheta DSP Bucureşti în Institutul Naţional de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, după ce managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare. Săptămâna trecută, doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, a precizat managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate.

Politica