duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa Vasilescu, respinsă din nou de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare, informează Medifax.

Şeful statului precizează că Olguţa Vasilescu, cât a fost ministru al Muncii, activitatea acesteia a fost lipsită de transparenţă, nepromovând dialogul cu societatea civilă. Acesta aminteşte şi de afirmaţii controversate pe care le-a făcut Vasilescu şi de „limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către CSM”.

La conturarea acestui profil se adaugă declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin în contradicţie cu cerinţele de responsabilitate pe care le implică deţinerea unei funcţii de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice”, explică preşedintele României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele Iohannis îi transmite şefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat marţi, înainte de a pleca la Bruxelles, pe preşedintele Klaus Iohannis, solicitându-i un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar preşedintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

Politica