sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la SJU Târgu Jiu. Un medic a refuzat să trateze un pacient

Este anchetă la Spitalul Județean Târgu Jiu după ce un medic a refuzat să consulte o pacientă. Motivația, pe care a și scris-o pe foaia de observație a femeii internate în spital: lipsa salarizării „corespunzătoare”, dar și a personalului. Acest caz a ajuns în atenția Colegiului Medicilor Gorj.

O femeie de 63 de ani a ajuns în stare gravă la SJU Târgu Jiu, iar medicul pneumolog a refuzat să o consulte. Motivul pentru care consultația a fost refuzată de medicul pneumolog, dar și pe care doctorița a scris-o în fișa de observație, este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”.

Pentru că bătrâna să nu aibă de suferit, alt medic i-a oferit îngrijiri medicale. „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Are și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic și, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a declarat medicul Costinel Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost demarată anchetă la nivelul spitalului, iar acest caz a ajuns la Colegiul Medicilor Gorj.

Cum am aflat de această situație, am convocat Comisia de Etică. Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fișa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris așa în această foaie. Dacă este așa, este regretabil și eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancțiune. Vom vedea când vor fi gata concluziile. Comisia are termen două zile să vină cu concluziile și cu propunerile care se impun. Am sesizat și Colegiul Medicilor”, a spus Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

În plus, managerul SJU Târgu Jiu, a explicat că nici medicii, nici asistentele, nu ar trebui să se plângă de salarizare. „Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Acolo trebuie să treci alte informații. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Este regretabil că se întâmplă așa ceva la spitalul din Târgu Jiu. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură”, a declarat directorul spitalului.

Politica