sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul victimelor a ajuns la 23

Numărul morţilor din cauza gripei a ajuns la 23 după ce au fost înregistrate alte trei decese, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Unul dintre pacienţi este o femeie în vârstă de 43 ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale necunoscute.

Ceilalţi doi pacienţi care au murit sunt două femei – una în vârstă de 72 de ani din Bucureşti şi una de 51 de ani din judeţul Gorj. Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinate antigripal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia care a murit în judeţul Gorj fusese trimisă miercuri de la Spitalul din Rovinari, iar la internare avea starea gravă. Iniţial, femeia fusese internată pentru anemie severă, iar când a ajuns la Târgu-Jiu s-a ridicat şi suspiciunea de gripă, potrivit directorului medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Femeia suferea de diabet zaharat, boală ischemică coronariană şi bronhopneumopatie obstructivă cronică, care cel mai probabil s-a acutizat, a spus Costinel Popescu.

Deocamdată, nu s-a stabilit dacă femeia era vaccinată antigripal.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 23 de persoane din cauza virusului gripal.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătăţii.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

Politica