vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premierul a trimis Corpul de control la CEO

Premierul Viorica Dăncilă a dispus, joi, un control la Complexul Energetic Oltenia pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială personalul societăţii.
Anunțul a fost făcut de Guvern într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, corpul de control al premierului a mai efectuat acţiuni de control ce au vizat alte obiective, precum:

„- încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unităţii Miniere de Carieră Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;
– preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societăţii Termoelectrica S.A. faţă de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;

– respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre acestea, anul trecut au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate instituţiilor abilitate. De asemenea, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor, a mai transmis Executivul.

Ministrul Energiei Anton Anton şi seretarul de stat Doru Vişan s-au întâlnit, joi, la sediul Prefecturii din Târgu Jiu cu minerii grevişti de la Complexul Energetic Oltenia, după reluarea grevei.

Politica