marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. ”White Room”, în premieră naţională pe scena Teatrului Marin Sorescu

Spectacolul „White Room” de Alexandra Badea, în regia lui Florin Caracala, recomandat publicului de peste 16 ani, se va juca în premieră naţională sâmbătă şi duminică, de la ora 19,00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, sala Amza Pellea.

 „White Room” este un eseu despre realitatea distopică creată prin contopirea a două realităţi, diferite ca substanţă şi ca manifestare, ale individului: cea imediată şi cea virtuală, potrivit reprezentanţilor naţionalului craiovean.

Din distribuţie fac parte actorii Romaniţa Ionescu, Alex Calangiu, Claudiu Mihail, Gabriela Baciu, Ramona Drăgulescu, Cătălin Miculeasa, Ştefan Cepoi, Corina Druc, Dragoş Măceşanu, Anca Dinu, Raluca Păun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandra Badea este dramaturg şi regizor, a absolvit secţia de regie teatru a UNATC şi a făcut un master de studii teatrale la Sorbona. Scrie în limba franceză, iar din 2003 locuieşte la Paris. Este publicată de L’Arche éditeur. Primele sale piese – „Contrôle d’identité”, „Mode d’emploi”, „Burnout” – au fost publicate în 2008, iar piesa „Pulvérisés (Pulverizare / 2012)” a fost premiată cu Marele premiu pentru literatură dramatică, în anul 2013 (Grand Prix de la Littérature Dramatique2013). Alexandra Badea este Cavaler al Artelor şi Literelor (Chevalier des Arts et des Lettres). Textul „White Room” este montat în premieră în România, fiind tradus de Cristina Toma şi publicat în Antologia pieselor prezentate în secţiunea „Spectacole-lectură” a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Florin Caracala a absolvit regia în 2011 la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi şi în 2013 masterul în regie la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti. Din 2008 a lucrat spectacole atât în mediul independent, cât şi în cel instituţionalizat. Temele abordate sunt preponderent focusate pe felul în care indivizii din societate reacţionează atunci când sunt puşi să interacţioneze unii cu ceilalţi în situaţii destabilizatoare. Estetic, explorează zona new-media, introducând în teatrul contemporan noi moduri de a utiliza tehnologia ca discurs dramatic.

Florin Caracala a fost directorul artistic al Festivalului de Teatru şi Artă Performativă / Iaşi, în 2014 şi directorul general al Bienalei de Arte Emergente / Bucureşti, 2015. 

Politica