luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihaela Triculescu a fost numită în funcţia de preşedinte al ANAF

Premierul Viorica Dăncilă a semnat, joi, decizia de numire a Mihaelei Triculescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), după revocarea lui Ionuţ Mişa.
Decizia şefului Executivului vine după ce Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, joi, că i-a cerut premierului revocarea din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a lui Ionuţ Mişa. Ministrul a spus că a trimis şi o variantă de înlocuitor, dar fără a preciza nume.

Teodorovici a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.
Mihaela Triculescu este economist care în ultimii trei ani a fost practician în insolvenţă, asigurând managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii.

Deși în comunicatul Guvernului Mihaela Triculescu este descrisă ca fiind un ”economist cu o vastă experiență”, care în ultimii trei ani a asigurat ”managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii”, atât în 2015, cât și în 2016, aceasta a fost declarată respinsă la concursuri de ocupare a unor posturi în cadrul ANAF.
Conform cursdeguvernare.ro, în anul 2014, Mihaela Triculescu a câștigat concursul pentru ocuparea unui post de inspector superior în cadrul Direcției Regionale Antifraudă 4 Târgu-Jiu. În 2015 însă, a fost respinsă la concursul organizat pentru ocuparea funcției de inspector antifraudă în cadrul ANAF.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2016, aceasta și-a deschis un cabinet de insolvență (pentru activitatea căruia nu a fost făcut public niciun bilanț), iar apoi a participat la concursul de ocupare a unui post de inspector superior în cadrul ANAF Craiova, concurs la care a fost, de asemenea, respinsă.

Politica