luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi

Viorica Dăncilă a anunţat vineri că preşedintele K. Iohannis a anunţat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi,chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică şi trebuie emise decretele de constatare a vacantării celor 2 funcţii.

CCR a decis, pe 19 decembrie, cu privire la admiterea conflictului juridic între Guvern şi Preşedinţie că şeful statului Klaus Iohannis este obligat „să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru” şi să răspundă motivat legat de numirile noilor miniştri.

Şeful statului i-a respins iniţial, după remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Transporturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A doua oară, preşedintele a anunţat că va lua decizia după 1 decembrie. Totuşi, în data de 7 decembrie, preşedintele amânat din nou luarea unei decizii pe motiv că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.

Politica