marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Copiii filantropului Tănase Stângă, reținuți de poliție

Filantropul și omul de afaceri severinean Tănase Stângă, bărbatul cu suflet mare care a donat o avere, 40.000 de euro, bani necesari pentru operația pe creier a unui jandarm, este mâhnit rău de tot în aceste zile. Motivul, cei doi fii ai săi, cărora le-a făcut toate voile, au probleme cu legea. Andrei și Denis Stângă au fost reținuți de poliție, marți seara, pe 18 decembrie 2018 pe bază de ordonanță de reținere și au fost introduși în arestul IPJ Mehedinți. Acuzațiile care li se aduc sunt de tulburarea liniștii și ordinii publice, lovire și alte violențe. În fapt în noaptea de sâmbătă spre duminică, unul dintre fii lui Tănase Stângă a avut o altercație cu doi tineri la intersecția străzilor Babeș cu Independenței din Severin. În urma scandalului stradal, unul dintre cei doi tineri a ajuns la Spitalul Județean pentru îngrijiri medicale, cu o serie de răni. Fiul lui Tănase Stângă, în urma bătăliei cu cei doi, nu a avut nevoie de spitalizare, cu toate că a încasat și el câteva lovituri.

Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului, ring de box și loc de reglare de conturi

În loc să se încheie aici, cazul ia o întorsătură uluitoare. Supărat că fratele său a fost altoit în scandal, celălalt copil al lui Tănase Stângă a adunat o gașcă de vreo 10 băieți ,,bazați” și au plecat în miez de noapte la spital să-l pedepsească ,,corespunzător” pe ,,fraier”. Cei 10 șmecheri au trecut prin agenții de pază de la spital ca prin brânză, aceștia ori nefiind în posturi, ori prefăcându-se că nu văd nimic. Ajunși în Secția Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Severin, frații Stângă și gașca lor au făcut un scandal de pomină luând la bătaie nu mai puțin de 6 persoane. O parte dintre aceste victime erau prietenii sau rudele celui care tocmai venise plin de sânge și aștepta îngrijirile medicale. Mai mult decât atât, una din cele 6 victime a luat bătaie din greșeală. Căci omul nu avea nici o legătură cu cele două tabere rivale. Era un pacient din spital, un pompier din cadrul ISU Mehedinți, în afara serviciului, aflat la tratament la secția Primiri Urgențe. Îngrozite de faptul că secția Primiri Urgențe a Spitalului Județean devine ring de box și loc de reglare de conturi, cadrele medicale de aici au chemat poliția. La sosirea poliției, doar 2 din cele 6 victime au depus plângere împotriva agresorilor, ceilalți 4 refuzând să facă acest lucru. Ulterior și ceilalți 2 tineri bătuți și-au retras plângerile penale pentru lovire și alte violențe împotriva fraților Stângă. Pentru că la infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice legea nu prevede împăcarea părților, polițiștii anchetatori au uzitat de acest lucru când au decis încătușarea lui Andrei și Denis Stângă pe bază de ordonanță de reținere. Din arestul IPJ Mehedinți cei doi frați urmau să fie duși în cursul zilei de miercuri 19 decembrie 2018 în fața unui procuror care decide ori cercetarea în stare de libertate a tinerilor, ori dispunerea controlului judiciar, ori propunerea de arestare preventivă la instanța de judecată.

Copiii fac belele, tatăl lor salvează vieți

Omul de afaceri severinean Tănase Stângă a virat în luna iunie 2017 în contul deschis pe numele mamei jandarmului Cosmin Andrei de la IJJ Mehedinți aproape 40.000 de euro. Banii respectivi au acoperit peste măsură costul operaţiei pe creier a jandarmului. Intervenția chirurgicală s-a efectuat într-o clinică privată din Bucureşti. Jandarmul Cosmin Andrei, diagnosticat cu anevrism cerebral, o dilataţie anormală a arterelor cerebrale, avea nevoie de această operaţie pe creier pentru a trăi. Întreg oraşul Drobeta Turnu Severin dar și județul Mehedinți a fost alertat de colegii jandarmului pentru a strânge suma de 60.000 de euro care trebuia achitată clinicii private. În câteva zile jandarmii au reuşit prin eforturi considerabile să strângă 132.307 lei, sumă considerabilă însă insuficientă. Fără donația făcută de familia Stângă nu se puteau strânge banii nici pentru operația propriu zisă, darămite pentru tratamentul post operator. Căci banii dăruiți de Tănase Stângă au rămas și pentru acoperirea cheltuielilor tratamentului post operator. Jandarmul a fost operat cu succes și acum este în procedura de recuperare, oarecum firească în astfel de situații medicale dramatice. În Drobeta Turnu Severin sunt oameni de afaceri mult mai bogați decât Tănase Stângă, unii dintre ei nelegiuiți, cu păcate mari, cu dosare grele de evaziune fiscală, însă niciunul dintre aceștia nu a făcut o așa mărinimie precum Tănase Stângă. Surse de încredere ne-au declarat că acum când copiii i-au făcut aceste necazuri, dureroase pentru orice părinte, Tănase Stângă s-a purtat cuviincios și respectuos cu polițiștii. Polițiști care i-au băgat pe amândoi băieții în arest. N-a zis nimic la nimeni, n-a făcut uz de numele și renumele său, n-a spus că ar fi vreun abuz la mijloc, a avut o atitudine civică de toată stima. Cei care îl cunosc foarte bine spun că Tănase Stângă nu și-a învățat niciodată fii să facă scandal sau să lovească, ci să fie cuminți și credincioși. Cu siguranță că de acum înainte, el le va mai tăia, acestora, din privilegiile de copii de bani gata. Și va mai uzita și de alte metode, prin care să-i disciplineze și să-i determine să nu-și mai facă dreptate cu pumnul niciodată în viață.

Politica