luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arestat pentru tâlhărie și lipsire de libertate, comise în urmă cu un an

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut arestarea preventivă a unui craiovean de 39 de ani acuzat de comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată, distrugere în formă agravantă (prin incendiere), şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, bărbatul Marius Cristian Pașla, împreună cu alți patru complici, au tâlhărit o femeie, care se întorcea din Italia și doi bărbați, prejudiciul creat fiind de peste 109.000 lei. Unul dintre autori s-a îmbrăcat în poliţist şi a tras pe dreapta maşina în care se aflau cele trei vitime, ce veneau spre oraș de la Aeroportul Craiova, le-au scos afară din oraș, le-au lovit și deposedat de toate bunurile, abandonându-le pe raza a două comune din Dolj. Maşina victimelor a fost găsită incendiată. Craioveanul care a pus totul la cale a fost arestat luni, pentru 30 de zile.    

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au anunțat că, luni, 17.12.2018, poliţiştii din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub conducerea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, „în urma activităţii probatorii desfăşurate pe o perioadă de peste un an, au identificat pe iniţiatorul şi coordonatorul grupului care a comis în noaptea de 08/09.11.2017 infracţiunile de: lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 din C.p., tâlhărie calificată, prev. de art. 233,234 lit. c,d şi e din C.p., distrugere în formă agravantă (prin incendiere), prev. de art. 253 alin. 1 şi 4 din C.p. şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 şi 3 din C.p., în persoana inculpatului PAȘLA MARIUS CRISTIAN. Inculpatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore de către procurorul de caz, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Dolj, investit cu propunerea de arestare preventivă a admis-o, dispunând măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Paşla Marius Cristian , pe o durată de 30 zile începând cu data de 17.12.2018 şi până la data de 15.01.2019, inclusiv. În baza art. 230 Cpp: Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Paşla Marius Cristian. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 17.12.2018”, se arată în hotărârea Tribunalului.

Potrivit procurorilor, s-a reţinut faptul că la începutul lunii octombrie 2017, inculpatul a iniţiat şi ulterior a coordonat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate şi distrugere, pentru obţinerea de beneficii materiale, fapte pe care le-a şi comis, ajutat de către ceilalţi membri ai grupului infracţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai exact, Marius Cristian Pașla și-a făcut un cont fals de facebook şi a „agățat” o craioveancă ce muncea în Italia. A stat ed vorbă cu ea, a reușit să afle totul despre familia,  veniturile femeii, au vorbit despre data când se întoarce femeia în ţară, iar bărbatul s-a decis să o lase fără bani. În acest scop și-a găsit patru complici, a procurat o uniformă de poliţist, cătuşe, o paleta reflectorizantă, telefoane mobile, cartele și cagule. Suspecţii au studiat traseul de deplasare de la Aeroport către Centru pentru a evita camerele de supraveghere, iar în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2017 au acţionat. Femeia a fost luată de la Aeroportul Craiova de un autoturism Fiat, în care se afla şoferul şi un pasager, ambii bărbați, iar falsul polițist a oprit Fiatul pe Calea Bucureşti. L-a legitimat pe şoferul autoturismului, după care i-a cerut să coboare din maşină. Şoferul a fost lovit şi încătuşat, iar după ce i-au tras o cagulă pe cap, l-au băgat într-un autoturism Dacia Logan şi l-au dus în localitatea Răcarii de Jos, unde l-au abandonat. Anchetatorii mai spun că suspecţii i-au luat bărbatului portofelul, un inel din aur şi un ceas Rolex. Femeia care venise din Italia şi celălalt bărbat au fost duşi și abandonați în parcare la Sere Ișalnița, paznicul de acolo fiind cel care a sunat apoi pe 112 la solicitarea victimelor. Fiatul a fost găsit incendiat în localitatea doljeană Braloştiţa. Autorii le-au luat banii și bijuteriile, prejudiciul total fiind de 109.600 de lei, după cum au mai precizat reprezentanții Parchetului. După o anchetă complexă, întrucât la momentul respectiv nu exista nici un indiciu, oamenii legii au reuși acum arestarea coordonatorului rețelei, complicii săi fiind identificați și ei.

Politica