marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE. Nu sunt români pe lista cu victime ale atacului din Strasbourg

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, marţi noaptea, că până în prezent nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atacului armat din Strasbourg.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

”Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut în seara zilei de 11 decembrie în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate. Până în acest moment, nu sunt confirmate victime de cetăţenie română şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular”, a anunţat MAE marţi noaptea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sute de poliţişti participă la operaţiunea de căutare a supectului în atacul armat din Strasbourg din estul Franţei, în urma căruia trei persoane au murit şi alte 11 au fost rănite, în timp ce autorităţile au decretat o alertă de securitate ridicată.

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă ameninţare teroristă.

Acesta a fugit de la faţa locului după un schimb de focuri cu poliţiştii. Autorităţile au transmis că cel mai probabil este rănit.

Politica