sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Merkel i-a cerut lui Iohannis sa blocheze planul Guvernului de mutare a ambasadei la Ierusalim

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera sediul Ambasadei în Israel din oraşul Tel Aviv la Ierusalim.
Se pare că Angela Merkel a discutat şi cu alţi politicieni europeni în cadrul campaniei de a bloca relocarea ambasadelor unor naţiuni europene la Ierusalim.
Guvernul României a semnalat intenţia de mutare a sediului ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului au susţinut că memorandumul privind mutarea Ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de Ministerul Afacerilor Externe la categoria „Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală. În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a transmis că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei în Ierusalim.
Ministerul israelian de Externe a anunţat în decembrie 2017 că a iniţiat contacte cu cel puţin zece ţări care au exprimat interesul de a muta ambasadele la Ierusalim, după exemplul SUA, printre aceste state figurând, conform unor surse diplomatice, România.

Politica