marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Corina Creţu: România trebuie să înveţe din aceste lecţii

Comisarul european, Corina Creţu a declarat, într-un interviu, referitor la rezoluţia din PE şi raportul MCV, că România trebuie să înveţe din aceste lecţii, iar partidele din ţara noastră nu trebuie să pună în cheie complotistă faptul că cineva ne vrea răul.

Eu cred că România trebuie să înveţe din aceste lecţii. Nu cred că cineva ăşi doreşte răul României. Reuşita fiecărei ţări e reuşita europei în general”.

În cadrul aceluiași interviu, Corina Creţu a afirmat că nu i s-a propus să fie premier şi că această funcţie nu intră în calculele ei de viitor, aceasta dorindu-şi să continue să fie comisar european.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebată despre o posibilă demisie din PSD, Crețu a spus că nu se gândește decât la faptul că vrea să-și ducă la bun sfârșit mandatul de comisar european.

De asemenea, aceasta a transmis un mesaj pentru Guvern, în contextul tensiunilor care au apărut în ultima perioadă între comisarul european şi Executiv, precizând că vrea să reia discuţiile „cu cifrele pe masă”.

„Vreau să dau un mesaj pentru Guvern, haideţi să reluăm discuţiile cu cifrele pe masă. Haideţi să vedem de ce investiţiile prin fonduri nerambursabile nu ar fi mai bune decât cele prin parteneriat-privat. O ţară trebuie să-şi epuizeze aceste resurse care vin gratuit şi apoi să meargă cu altele sau să meargă în paralel cu parteneriatele public-private”, a completat Creţu.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea PE privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

Politica