luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE. Români evacuați în siguranţă din Yemen, aduși în România

Patru persoane, trei români şi un yemenit, membru de familie au fost evacuate în siguranţă din Republica Yemen şi vor fi aduse în România.

Într-un comunicat MAE se arată că, reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Cairo şi ai oficiului consular de la Istanbul, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE şi cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare.

Potrivit aceluiași comunicat, Ministerul de Externe continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, MAE reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi, totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Cetăţenii români care se deplasează în afara ţării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, aminteşte 

Politica