vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Primăria n-a plătit muncitorii. „Dăm jos tot ce-am pus!”

Muncitorii care lucrează la reabilitarea Căminului Cultural din Bumbeşti-Piţic avertizează că vor da jos acoperişul pe care l-au pus în ultima lună dacă nu-și vor primi banii. Oamenii dorm într-o sală a căminului, pe o saltea, şi au luat mâncare pe datorie de la un magazin din comună.

Oamenii vor să plece înapoi acasă, în Prahova, pentru că nu și-au primit salariul. Aceștia lucrează pentru o firmă care a subcontractat lucrarea de la o altă firma. Cum nu s-au virat bani în contul acesteia, muncitorii nu au fost plătiți. Unul dintre oamenii care au muncit să pună acoperișul Căminului Cultural a spus că „Lucrăm aici de aproape o lună. Nu am primit niciun leu, doar promisiuni, dar nu s-au ţinut de cuvânt. Plecăm şi fără bani, şi cu bani. Am stat prea mult timp.”

Un alt angajat, supărat că a stat de o lună și nu și-a primit salariul promis, a răbufnit. „Uitaţi-vă în ce hal suntem! Dormim de atâta timp într-un dezastru. Sus, pe nişte saltele. Nu avem posibilitatea să facem baie, nimic. Suntem lăsaţi aici ca nişte câini. Dacă nu primim banii, dăm jos tot ce am pus. Trebuie rezolvată această problemă. Noi lucrăm cu firmă, în regulă, pe care şeful nostru a luat materialele necesare şi acum noi nu am mai primit banii”, a spus acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situatia este una încurcată și pentru viceprimarul localității. „Eu ştiu că licitaţia a fost câştigată de o firmă din Slatina. Au venit oamenii şi l-au anunţat pe domnul primar că nu mai lucrează fiindcă nu şi-au primit banii. Am înţeles că s-a subcontractat lucrarea de o firmă locală. Sunt nişte combinaţii pe care eu nu le cunosc. Am înţeles că firma a fost vândută cuiva din Bucureşti. Lucrările au început de o lună şi jumătate şi nu se vede mare lucru, pentru că nu mai au bani”, a explicat Irina Cojocaru, viceprimarul din Bumbeşti-Piţic.

Politica