luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Polițiștii încep să pună osul la muncă

IPJ Mehedinți intensifică raziile și controalele. Iar roadele muncii nu încetează să apară.

Potrivit unui comunicat oficial, în perioada 26-28.10.2018, în urma a 22 de acțiuni și 146 intervenții la evenimente, au fost sesizate 32 de infracțiuni și au fost aplicate 415 amenzi, a căror valoare a fost de 141.743 lei. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 22 de acțiuni și s-a intervenit la 146 de evenimente, din care 54 au fost sesizate prin SNUAU 112, fiind prinse în flagrant 4 persoane care în prezent sunt cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni. Referitor la supravegherea și fluidizarea traficului rutier, poliţiştii au desfăşurat și activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 7 infracțiuni. Au fost reținute 22 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării a fost de 7.475 lei.

Acțiune pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 26/27.10.2018 restectiv 27/28.10.2018, polițiștii Biroului de Ordine Publică-Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare în cooperare cu efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi şi Poliţiei Locale Dr. Tr. Severin au organizat o acțiune pentru identificarea grupurilor de tineri care tulbură ordinea publică în localuri şi scările blocurilor de locuințe precum și a persoanelor care poartă asupra lor arme albe sau orice alte obiecte interzise de lege.Cu această ocazie au fost legitimate 117 persoane, 23 dintre acestea fiind atenționate de polițiști, au fost verificate 21 localuri publice și săli de jocuri, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7865 lei.

Moș cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

La data de 27.10.2018, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat o acțiune pe linia respectării regimului armelor și munițiilor, ocazie cu care au fost legitimate 10 persoane și controlate 3 autovehicule. Cu ocazia activităților desfășurate a fost depistat un bărbat de 74 ani, din comuna Obârșia de Câmp, jud. Mehedinți, care nu a depus arma deținută, la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 342 alin.6 din C.P.

Prins în flagrant în timp ce distrugea mai multe bunuri

La data de 29.10.2018, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat în flagrant un bărbat de 35 ani, din municipiu, care a distrus tripla stângă de la un autoturism parcat pe strada Gheorghe Anghel, precum și carcasa de protecție de la contorul electric amplasat în exteriorul unui imobil.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 253, alin. 1, din Codul Penal.

Autovehiculele străine, verificate de polițiști

La data de 26.10.2018, polițiștii Biroului Rutier în colaborare cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pe linia verificării autovehiculelor înmatriculate în alte state, ocazie cu care au fost controlate 27 de autoturisme și legitimate 31 persoane, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2900 lei.

Acțiuni pentru depistarea vitezomanilor

La data de 27.10.2018, polițiștii Biroului Rutier în colaborare cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, ocazie cu care au fost controlate 48 de autovehicule și legitimate 52 persoane, fiind aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, din care 10 pentru viteza, în valoare de 9.795 lei.

Politica