marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj vrea să recupereze o parte din sumele investite în domeniul sanitar

Consiliul Județean Dolj vrea să recupereze o parte din banii alocaţi îmbunătățirii serviciilor medicale de urgență din unităţile medicale din subordine.

Există posibilitatea ca anumite proiecte susținute din bugetul local să devină unele cu finanțare europeană, iar pentru aceasta, consilierii judeţeni au adoptat joi un proiect în acest sens.

„A trebuit să ne întâlnim pentru că se întâmplă lucruri cu adevărat extraordinare. Este vorba despre posibilitatea de a recupera bani pe care noi i-am alocat în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale de urgență din județ. Există la Ministerul Sănătății suma de 800 de milioane de euro, bani care s-ar fi putut întoarce la bugetul UE dacă nu ar fi existat proiecte care să corespundă cerințelor pentru a primi finanțare. Am avut și noi astfel de proiecte și le mulțumesc colegilor mei care au lucrat continuu pentru acest obiectiv. Am stabilit suma pentru care începem să semnăm acte, dar aceasta va mai putea suferi modificări. Proiectele devin proiecte cu finanțare europeană. Este vorba despre 5.000.000 sau 6.000.000 de euro care se vor întoarce la Consiliul Județean Dolj, bani pe care îi vom putea folosi pentru alte domenii. Toate aceste proiecte corespund cerințelor Uniunii Europene”, a declarat peşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul se derulează în parteneriat cu judeţele Olt şi Mehedinţi şi acestea urmărind să recupereze o parte din banii investiţi în domeniul sanitar.

Politica