marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezbatere publică: Primăria Craiova vrea să extindă parcările cu plată în centru și pe Calea București

Primăria Craiova vrea să înfiinţeze noi parcări cu plată prin SMS în zona centrală a oraşului, dar și pe Calea București, ajungându-se la un număr de 793 de locuri, de la 139 cât este în prezent. Craiovenii sunt așteptați, vineri, la o dezbatere publică cu privire la extinderea zonelor cu parcări cu plată.

Potrivit proiectului de „Modificare, prin completare, a Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova”, ce va fi supus dezbaterii publice, propunerea de înființare a unor noi parcări cu plată prin SMS a fost înaintată de Poliția Locală.

Zonele vizate sunt: strada Eugeniu Carada, pe sectorul de drum cuprins de la intersecţia străzii Simion Bărnuţiu până la intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu; strada Mihail Kogălniceanu, de la intersecția cu Eugeniu Carada și până la intersecția cu Unirii; strada Sfântul Dumitru între intersecția cu Unirii până la intersecția cu strada Matei Basarab și amenajarea rutieră a spațiului cuprins între strada Felix Aderca și strada Matei Basarab, inclusiv în jurul celor două laturi ale insulei de dirijare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcări cu plată ar urma să fie înființate și pe strada Unirii pe sectorul de drum cuprins de la intersecția străzii Mihail Kogălniceanu până la intersecția cu strada Bujorului, amenajarea rutieră a spațiului cuprins între strada Unirii și preselecția ce coboară din strada Mihail Kogălniceanu către strada Unirii; bulevardul Știrbei Vodă sectorul de drum cuprins de la intersecția străzii Unirii până la intersecția cu strada Matei Basarab; strada Matei Basarb, de la intersecția Bld. Știrbei Vodă până la Piața Veche; strada Ion Maiorescu zona Colegiului Național Carol I; strada Mihai Viteazul – de la intersecția cu Unirii până la intersecția cu Ion Maiorescu.

„Această extindere este necesară pentru crearea unui „Inel Central” care să asigure preluarea traficului în această zonă precum și continuitate cu strada A. I. Cuza în vederea fluidizării și descongestionării traficului rutier în zona 0 a municipiului Craiova, reducerii timpului de călătorie, creșterea siguranței în trafic și realizării unui randament maxim din exploatarea parcărilor de suprafață în sensul reducerii situațiilor de neplată a parcărilor. Mai mult, crearea de noi locuri de parcare cu plată în zona centrală vine și ca urmare a solicitărilor făcute atât pe Telefonul Cetățeanului cât și comunicate direct agenților poliției locale din cadrul Primăriei Craiova de către cetățenii care au diverse probleme de rezolvat în zona centrală și nu găsesc un loc de parcare”, se arată în raportul menționat anterior.

Primăria vrea să facă parcări cu plată prin SMS și pe Calea București, pe ambele sensuri de circulație, între bulevardul Carol I până la intersecția cu strada Spania, cu un program de funcționare al parcărilor cu plată între orele 7 – 19, de luni până duminică.

Amenzile pentru cei care vor parca în aceste locuri, după ce vor fi înființate, fără să plătească vor fi cuprinse între 500 și 1.000 lei în cazul persoanelor fizice și între 1.000 și 2.500 lei în cazul persoanelor juridice, iar polițiștii locali vor putea dispune, pe lângă amendă, și ridicarea mașinii.

Dezbaterea publică referitoare la modificarea Regulamentului privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova va avea loc vineri, 5 octombrie, la ora 13, în sala mare de ședințe a Primăriei.

La această dezbatere sunt invitate să participe persoanele fizice şi juridice interesate, în limita locurilor disponibile în sală.

Regulamentul și anexele aferente sunt disponibile, pentru consultare, la rubrica „Proiecte de acte normative supuse consultării” de pe site-ul Primăriei Craiova.

Politica