luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

 Ajutor umanitar internaţional pentru Indonezia

Indonezia a solicita, luni, ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului de 7,5 grade care a afectat insula Sulawesi, şi a provocat un tsunami.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a autorizat acceptarea de „ajutor internaţional” pentru situaţii de urgenţă.

Uniunea Europeană a transmis că a alocat o tranşă iniţială de 1,5 milioane de euro ca ajutor umanitar de urgenţă, iar Statele Unite au anunţat că sunt pregătite să participe la eforturile de salvare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un centru comercial din oraşul Palu, capitala provinciei Sulawesi centrală, a fost parţial distrus de seism şi tsunami. Echipele de salvare continuă să caute cu disperare supravieţuitori, însă şansele de a găsi pe cineva în viaţă sunt tot mai mici după trei zile de la seism.

Echipele de salvare au descoperit recent doi supravieţuitori sub dărâmături după prăbuşirea unui hotel de şapte etaje din Palu. Se crede că mai mulţi atleţi, inclusiv doi cetăţeni sud-coreeni, s-ar putea afla prinşi în runiele hotelului.

Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri în largul insulei indoneziene Sulawesi, la câteva ore după ce un alt seism, de o intensitate mai mică, a avut loc în regiune.

Bilanţul victimelor a crescut la peste 832 de morţi, iar oficialii indonezieni avertizează că numărul persoanelor decedate ar putea să fie și mai mare.

Sursa foto: AFP Photo

Politica