vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modernizări și achiziții noi la RAT Craiova

Societatea de transport public în comun al Craiovei intenționează să facă unele modernizări la stația de spălare a autobuzelor, dar și să reabiliteze clădirile Secției Transport Electric. În plus, vrea să cumpere tonete pentru vânzarea biletelor, iar pentru ca aceste investiții să fie puse în practică, aleșii locali ai Craiovei ar urma să voteze joi unele rectificări bugetare.

Conform proiectului supus votului consilierilor locali, pentru modernizarea stației de spălare S1, având în vedere condițiile existente în momentul actual, precum și cererile din domeniul protecției mediului rezultă ca fiind suficientă, pentru o primă etapă a investiției, suma de 100.000 de lei”.

300.000 lei sunt necesari pentru modernizarea secției Transport Electric, în contextul achiziției noilor tramvaie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere faptul că în perioada următoare se vor achiziționa 17 tramvaie noi, clădirile din incinta secției de Transport Electric necesită lucrări de modernizare în vederea realizării microclimatului și a dotărilor necesare pentru intreținerea zilnică și a reparării tramvaielor. Astfel, sunt necesare anumite studii și expertize tehnice, precum și întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de investiții DALI, în valoare de 300.000 de lei”, se mai arată în documentul menționat.

Reamintim că 17 tramvaie noi ar urma să fie achiziționate, pentru Craiova, de Ministerul Dezvoltării printr-un proiect cu finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Primăria Craiova va contribui cu peste 4 milioane lei la proiectul cu o valoare de peste 200 milioane lei.

Prețul unui tramvai, ce va avea lungimea de aproximativ 25 metri, este de 10 milioane lei, fără TVA.

De asemenea, RAT Craiova vrea să achiziționeze 12 tonete stradale pentru vânzarea legitimațiilor de călătorie. Acestea ar urma să fie amplasate în stațiile de așteptare ale RAT. Valoarea celor 12 tonete de bilete este estimată la aproximativ 78.000 lei.

Tot la RAT Craiova este nevoie și de 12 tonete stradale, valoarea acestora fiind de aproximativ 78.000 de lei.

În scopul îmbunătățirii condițiilor de lucru al angajaților este necesară achiziționarea unui număr de 12 tonete de vânzare legitimații de călătorie în stațiile de așteptare ale R.A.T. SRL Craiova, în sumă de 78.000 de lei”, se mai arată în raport.

Politica