sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

În perioada 22-26 august 2018 se va desfăşura cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF 2018), eveniment la care România participă cu stand propriu si un program de evenimente.

Potrivit informațiilor furnizate de Institutul Cultural Român (ICR), aceasta este cea de-a patra prezenţă consecutivă prin care îsi propune sa promoveze literatura română în capitala Chinei prin stabilizarea parteneriatelor culturale aflate în derulare şi dezvoltarea de noi colaborări între profesioniștii români ai cărții şi cei chinezi.

România a participat pentru prima dată cu un stand de țară la BIBF în anul 2015, cu prilejul inaugurării Institutului Cultural Român din capitala Chinei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul se bucură de o tradiție de peste 30 de ani și reunește, timp de cinci zile, vizitatori, editori, agenți literari, distribuitori de carte, scriitori și traducători, fiind dedicat nu numai profesioniștilor din industria cărții, ci și publicului larg.

ICR anunță că la ediția de anul acesta a BIBF vor putea fi consultate noile apariţii editoriale finanţate prin programele derulate de Centrul Cărţii, Translation and Publication Support Programme (TPS) şi Publishing Romania, albume și cărți publicate de Editura Institutului Cultural Român, cataloage şi materiale de promovare a editurilor şi scriitorilor români. Pe lângă spaţiul de expunere, standul va dispune de o zonă dedicată întâlnirilor şi negocierilor.

De asemenea, programul de evenimente realizat de Institutul Cultural Român va include atât lansări de carte, dintre care menționăm volumele Poezii” de Peter Sragher, „Istoria Românilor” de Ioan-Aurel Pop şi volumului bilingv român – chinez „Eminescu. Poezii”, cât si evenimente dedicate prozei scurte şi poeziei române contemporane, precum şi prezentări de carte ilustrată pentru copii, albume şi cărți de artist, întâlniri cu traducătorii și editorii chinezi, precum şi un eveniment dedicat Zilei Limbii Române.

Politica