duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lotul Naționalei U20 a României la World Rugby U20 Trophy

Naționala de U20 a României va participa la World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă, ce va avea loc la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, între 28 august și 9 septembrie 2018.
În urma stagiilor de pregătire și a celor două meciuri test disputate în luna august, staff-ul tehnic a stabilit lotul final de 26 de jucători care vor evolua la Trophy. Stejăreii s-au renit marți, la sediul Federației Române de Rugby.
Cei 26 de jucători provin de la 13 echipe, astfel: 4 – SCM Gloria Buzău, 4 – CSS2 Baia Mare, 2 – Universitatea Cluj, 4- CSM București, 3 – ACS Tomitanii Constanța, 2 – CSA Steaua, 1 – CSM Baia Mare, 1 – Timișoara Saracens, 1- CS Olimpia, 1 – CT Dinicu Golescu, 1- RC Grivița, 1- RC Bârlad, 1- Știința Petroșani.
Căpitanul României U20 la World Rugby U20 Trophy va fi Vlad Neculau.
“În momentul în care am început pregătirea acestei competiții, la începutul lunii iulie, am pornit cu 43 de jucători, majoritatea evoluând la Campionatul European de U20 din Portugalia. Pot spune ca echipa s-a construit pe nucleul jucatorilor de ’98-’99, la care am adăugat jucători foarte tineri, generația 2000, în ideea că această competiție reprezintă o uriașă oportunitate pentru ei de a continua să crească și să acumuleze experiență. De altfel, felul în care acești jucători tineri au acceptat această provocare și au făcut față cerințelor de joc, a fost unul dintre punctele pozitive ale acestei pregătiri. Întotdeauna un antrenor se gândește dacă selectează o echipă care poate câștiga sau o echipă în care jucătorii pot crește și pot deveni mai buni pentru următoarele competiții. Am încercat acum să facem ambele lucururi, iar când am început să discutam despre cine va fi în echipă, nu ne-am uitat unde joacă, câtă experiență are, câți ani are, pentru că dacă e suficient de bun înseamnă că va arăta asta și în joc. Este o selecție obiectivă, făcută corect, în funcție de cum s-au antrenat, cum s-au adaptat și reacționat la diferitele provocări la care i-am expus. Suntem încrezători că am ales cea mai bună echipă din jucătorii care sunt valizi și sperăm că vom avea o evoluție bună. Trebuie să fim realiști când vorbim de obiectivul pe care îl avem, știu că fiecare jucător își dorește o clasare cât mai sus pe podium, iar dacă fiecare va munci și dacă fiecare va ieși din zona lui de confort și va face anumite lucruri pe care nu le face în general, eu spun că nimic nu este imposibil și putem fi acea echipa care să furnizeze surpriza competiției”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul principal al Romaniei U20.
Lotul selecționat pentru World Rugby U20 Trophy:
Pilieri: Iulian Hărțig (CSM București), Valentin Matache (SCM Gloria Buzău), Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), Laurențiu Nica (U Cluj), Rareș Straja (U Cluj)
Taloneuri: Adrian Tală (CSM Baia Mare), Dragoș Lucan (Steaua),
Linia a doua: Ștefan Iancu (CSM București), Andrei Pașalan (Steaua), Robert Murariu (SCM Buzau)
Linia a treia: Vlad Neculau (Timișoara Saracens) (C), Dragoș Ser (CSM București), Răzvan Belehuz (RC Barlad), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare)
Mijlocaș la grămadă: Andrei Homiuc (ACS Tomitanii Constanța), Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu)
Mijlocaș la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Dănuț Jipa (CSA Steaua)
Aripi: Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare), Marius Ioana (RC Grivița), Cosmin Iliuță (CSM Bucuresti)
Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Sîrbu (ACS Tomitanii Constanța), Vlad Leica (SCM Buzău)
Fundași: Alexandru Crăciun (SCM Buzau), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)
Staff: Antrenor principal: Danie de Villiers, Antrenor secund: Marcel Mihalache, Antrenor apărare: Horațiu Bărgăunaș, Consultant: Daniel Carpo, Doctor: Vlad Ilie, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Silvian Ioniță
Programul competiției World Rugby U20 Trophy:
Marți, 28 august:
Samoa – Hong Kong, ora 13:00
Uruguay – Fiji, ora 15:00
Portugalia – Canada, ora 17:00
Namibia – România, ora 19:00
Sâmbătă, 1 septembrie
Uruguay – Canada, ora 13:00
Namibia – Hong Kong, ora 15:00
Samoa – România, ora 17:00
Portugalia – Fiji, ora 19:00
Miercuri, 5 septembrie
Samoa – Namibia, ora 13:00
Fiji – Canada, ora 15:00
Portugalia – Uruguay, ora 17:00
România – Hong Kong, ora 19:00
Duminică, 9 septembrie
Locul 4 Grupa A – Locul 4 din Grupa B, ora 13:00
Locul 3 Grupa A – Locul 3 din Grupa B, ora 15:00
Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B, ora 17:00*
Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa A, ora 19:00
*România va juca de la ora 17:00, cu excepția cazului în care va fi prezentă în finală

Politica