vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Regional. Bucureștiul ține provincia în întuneric

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a reiterat, marți, că autoritățile locale nu au fost invitate la discuțiile legate de Spitalul Regional care au avut loc la București.
Aceasta, după ce, în ședința extraordinară a Consiliului Local ce a avut pe ordinea de zi un punct referitor la modificarea denumirii viitoarei unități medicale din Spital Clinic Regional în Spital Regional, a fost întrebat dacă se va întâmpla ceva concret.

„Sunt discuții pe proiect, dar niciodată nu am fost invitați. Tot ce vă spun sunt lucruri pe care le-am obținut băgându-mă eu ba pe la Ministerul Sănătății, ba pe la Ministerul Dezvoltării de câte ori am avut ocazia. Am solicitat în mod expres să avem și noi o întâlnire cu consultanții de la Jaspers care fac această consultanță și cu proiectanții spitalului și la sfârșitul lunii august sperăm să îi avem la Craiova să ne poată da și nouă amănunte despre cum arată proiectul”, a spus primarul Craiovei.

Mihail Genoiu a mai afirmat că întârzierile legate de spitalul regional de la Craiova au fost cauzate de suprafața de teren, problemă ce a fost rezolvată, dar și că Primăria și-a luat sarcina de a întocmi Planul Urbanistic Zonal, pentru a „mai câștiga timp”.
„Știți bine că sunt trei spitale regionale care se proiectează la ora asta, Cluj, Iași și Craiova. Au apărut discuții că lucrurile sunt mai întârziate și într-adevăr sunt mai întârziate dar datorită faptului că consultanții care au fost contractați de Ministerul Sănătății inițial au solicitat parcela de 10 hectare de la Ministerul Apărării, care prin hotărâre de guvern a trecut din proprietatea Ministerului Apărării în proprietatea Ministerului Sănătății. După care, începând partea de proiectare, au constatat că suprafața de 10 hectare este nesatisfăcătoare, este prea mică și pentru a fi un singur proiect identic pentru cele trei orașe au solicitat o suprafață mai mare. Ministerul Sănătății a solicitat la Ministerul Apărării Naționale o altă suprafață de teren și s-a schimbat cea de 10 hectare cu cea de peste centură, cea de 27 hectare. Ceea ce am făcut noi în ultima perioadă, după ce s-a stabilit suprafața de 27 hectare, este că ne-am angajat ca PUZ-ul acestei zone să îl facem noi. La Iași PUZ-ul a fost provocat de Ministerul Sănătății și executat de Compania Națională de Investiții. Ne-am angajat să îl facem noi tocmai ca să câștigăm timp. Ieri am luat avizul de la Ministerul Apărării, am luat avizele de la OMV, pentru că acolo este o problemă cu o conductă foarte mare, o magistrală a OMV, s-au luat avizele de la Mediu. Mai este de luat avizul de la Comisia de Cultură pentru că este și ea prinsă în această listă de avize și cred că de la Drumurile Naționale. În momentul în care toate aceste avize sunt obținute se depun la stiu care cred că deja este deja pe site-ul primăriei pentru dezbatere publică și după ce trec cele 30 de zile urmează să îl aprobăm în consiliul local. Odată avizat PUZ-ul îl vom depune la Ministerul Sănătății”, a declarat primarul Genoiu.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea „ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL ELABORARE PUZ PENTRU INTRODUCERE ÎN INTRAVILAN ȘI REGLEMENTARE URBANISTICĂ ÎN VEDEREA CONSTRUIRII SPITALULUI REGIONAL CRAIOVA” a fost publicat pe site-ul Primăriei Craiova pe 8 august și se află în dezbatere publică până la 1 septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica