vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie surprinzătoare în Moldova

Deși pleca cu șansa a doua, tânăra echipă antrenată de Adrian Bogoi s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Bacău

 

Pandurii a început cu dreptul noul sezon al Ligii a 2-a. Chiar dacă a pierdut  10 dintre componenții sezonului trecut și a transferat doar câțiva jucători tineri, echipa antrenată de Adrian Bogoi a furnizat surpriza primei etape. Cu o medie de vârstă de 20,5 ani, Pandurii s-a impus cu 1-0 pe terenul nou-promovatei Aerostar Bacău, o echipă omogenă, care părea favorită certă înaintea partidei. Chiar și casele de pariuri îi dădeau, în dimineața jocului, o cotă de 1,15 la victorie. Pandurii a avut cota de 11:00! Cel mai vârstnic jucător el echipei gorjene a fost fundașul de 24 de ani Daniel Ciobanu.

La Bacău, golul victoriei a fost marcat de juniorul de 18 ani Florin Măicăneanu. Titularizat, în premieră, atacantul promovat de la juniorii republicani a marcat, cu capul, în minutul 83. Acesta jucase, sezonul trecut, un singur meci pentru Pandurii în Liga 2, și atunci doar câteva secunde, după ce a fost trimis în teren, la trecerea timpului, în locul lui Cosmin Ionică, în minutul 90+2 al meciului de la ASU Politehnica Timișoara, din etapa a 32-a, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sperăm să mai legitimăm jucători după etapa aceasta, pentru că avem atâţia jucători care se pregătesc cu noi. Sperăm să ne completăm lotul până pe 4 septembrie, când va fi ultima zi de transferuri. Avem cea mai tânără echipă din ligă, dar avem nevoie și de jucători care să aducă plus-valoare, să fi jucat la un nivel mai bun, cel puţin la liga a doua. A început campionatul şi mai avem nevoie de jucători”, spunea Bogoi, înaintea meciului cu Aerostar.

Acesta a mizat la Bacău pe: Mihai Cotolan – Alexandru Vodă, Denis Brînzan (64 Robert Dănescu), Robert Gheorghe, Daniel Ciobanu, Alexandru Vasilescu, Drilon Cenaj, Cristian Raiciu, Florin Măicăneanu (87 Alexandru Trancă), George Tudoran, Daniel Pîrvulescu. Rezerve neutilizate au fost doar Alexandru Oprița și Alexandru Teodosescu, deoarece Pandurii a făcut deplasarea cu 14 jucători!

Echipa gorjeană i-a pierdut vara aceasta pe: portarul Bogdan Moga (plecat la Luceafărul Oradea), Robert Băjan (fundaş dreapta, Viitorul Constanţa), Cristian Munteanu (fundaş central, Flacăra Horezu), Grigore Turda (fundaş central, FC Argeş), Daniel Celea (fundaş stânga, CS Mioveni), Mihai Maxin (mijlocaş, Dacia Unirea Brăila), Adrian Şut (mijlocaş, Academica Clinceni), Cosmin Ionică (atacant, Energeticianul) şi Brian Lemac (atacant, Metalurgistul Cugir), în timp ce veteranul Răzvan Stanca s-a retras din activitate și a rămas în cadrul clubului pe postul de antrenor de portari. Majoritatea au fost componenţi de bază şi au contribuit din plin la salvarea echipei de la retrogradare.

 

Etapa I

Vineri

Universitatea Cluj – Metaloglobus București        2-0
Sâmbătă

Aerostar Bacău – Pandurii Târgu Jiu                    0-1

ACS Energeticianul – Luceafărul Oradea              4-0
SSC Farul Constanţa – ACS Poli Timişoara                  4-1
Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timişoara            1-2

FC Argeş – CS Baloteşti                             2-0
CS Mioveni – Academica Clinceni                        2-1

Petrolul Ploieşti – Sportul Snagov                        0-0

Duminică

Daco-Getica Bucureşti – UTA Arad

ASU Politehnica Timişoara – Chindia Târgovişte

Politica