joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanca Luiza Popescu a cucerit bronzul european cu echipa României

Încă o performanță importantă a ajuns la secția de tenis de masă din cadrul Clubului Sportiv Școlar Craiova. Junioara Luiza Popescu a făcut parte din echipa feminină a României care a participat la Campionatul European de Juniori I și II, desfășurat la Cluj Napoca în perioada 15-24 iulie. Eleva lui Cătălin Georgescu a obținut o medalie de bronz împreună cu formația tricoloră, după ce aceasta a câștigat finala mică în fața Franței cu scorul de 3-1. Din echipa României care a urcat pe a treia treaptă a podiumului la europenele de juniori au mai făcut parte sportivele Andreea Dragoman (Romgaz Mediaș), Tania Plăian (CSM Bistrița), Elena Oprea (CSM Bistrița) și Andreea Hudușan (CSS Slatina). În faza grupelor, tricolorele au obținut o singură victorie, împotriva Spaniei cu 3-0, iar asta le-a adus calificarea mai departe de pe locul secund, chiar dacă au pierdut întâlnirile cu Germania (2-3) și Franța (1-3), adversară în fața căreia și-au luat revanșa în finala mică. În optimi, România a trecut lejer de Cehia cu 3-0, apoi în sferturi a învins la limită Serbia, scor 3-2. Rusia a fost însă un adversar prea dificil pentru echipa noastră, care a pierdut cu 3-0 contra rusoaicelor în semifinale, ceea ce le-a trimis în bătălia pentru bronz. Câștigatoarea întrecerii a fost Azerbaijan, care s-a impus în finala cu Rusia cu scorul de 3-2. Faptul că fetele noastre au luat locul trei la Campionatul European nu a însemnat doar cucerirea medaliilor de bronz, ci și calificarea la Campionatul Mondial de Juniori care va avea loc în acest an în Australia.

„Felicitări Luizei și întregii echipe, antrenorilor de lot și tuturor celor care au contribuit la această performanță! Este un rezultat binemeritat, venit după un an de pregătire intensă și multe sacrificii. Luiza va avea acum o pauză de două săptămâni, după care va începe un nou an competițional cu primul concurs la Campionatul Național pe Echipe Seniori, unde va juca alături de alte două craiovence, Daniela Bărzoi și Larisa Malea, acestea fiind însă legitimate la SCM Gloria Buzău”, a declarat antrenorul Cătălin Georgescu, cel care o pregătește pe Luiza Popescu la CSS Craiova.

Acest bronz european vine să completeze un an bun pentru craioveanca Luiza Popescu, care în perioada recentă a mai obținut o medalie de argint și două de bronz la Balcaniada de Juniori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

11 medalii europene în total pentru lotul României

În afară de bronzul cucerit de echipa feminină de junioare a României, ceilalți sportivi ai lotului național de tenis de masă au mai urcat de zece ori pe podium în cadrul Campionatului European de la Cluj Napoca. Iată toate rezultatele înregistrate de tricolori: Elena Zaharia (simplu cadete – aur), Andrei Tomică și Darius Movileanu (dublu cadeți – argint), Tania Plăian (simplu juniori – argint), Andrei Tomică și Elena Zaharia (dublu mixt cadeți – bronz), Rareș Șipoș (simplu juniori – bronz), Cristian Pletea (dublu juniori – bronz), Rareș Șipoș și Dragoș Oprea (dublu juniori – bronz), Tania Plăian (dublu junioare – bronz), echipa feminină de cadeți (aur), echipa feminină de juniori (bronz), echipa masculină de juniori (bronz).

Politica