marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Activități educative pentru copiii de etnie romă din Segarcea, Gânciova și Sălcuța

Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, la inițiativa și sub coordonarea președintelui Romeo Tiberiade, a implementat un program educațional adresat copiilor de etnie romă din județul Dolj. Proiectul a demarat în data de 25 iunie și va lua sfârșit vineri.

Acțiunile întreprinse în acest proiect a vizat, în special, comunitățile rome din Segarcea, Gângiova și Sălcuța. „Copiilor romi le-au fost oferite filme cu caracter educațional și întâlniri cu reprezentanți ai Poliției, Jandameriei Dolj, ISU Dolj Pompieri. Copiilor le-au fost prezentate elemente de tehnică și li s-a explicat importanța activării în domeniile de activitate care vizează ordinea publică. O sută de copii au sosit în municipiul Craiova, într-o excursie deosebită. Pe lângă atracțiile de agrement ale Băniei, micuții romi au vizitat și comandamentele forțelor de ordine, pentru a lua contact la fața locului cu cei pe ale căror urme profesionale vor să calce”, se arată într-un comunicat de presă al Partidei Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj.

Actul educațional, important

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul se înscrie pe linia de bază a activităților Partidei Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj – Integrală Socială prin Educație. „Este deosebit de important ca membrii comunităților rome să conștientizeze perspectivele profesionale care pot fi îmbrățișate de către copiii de azi, pentru ca aceștia, respectând societatea, să fie la rândul lor, pe viitor, membri respectați ai societății. Până la alegerea unei profesii, însă, o condiție de bază rămâne școala, care este calea către meseria de mâine a micuților de astăzi”, a menționat președintele Partidei Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, Romeo Tiberiade.

Politica