miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liceul CFR ar putea deveni Colegiu

Conducerea Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova vrea ca unitatea de învățământ să obțină titlul de Colegiu Tehnic. În acest sens, cere un aviz consultativ de la administrația locală pe care speră să îl obțină joi, atunci când consilierii locali se întrunesc în ședință.

Conducerea Liceului a depus dosarul pentru a primi titlul de Colegiu Tehnic la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, însă solicitarea a fost respinsă din cauza lipsei avizului consultativ de la autotitatea locală.

Prin adresa nr 98896/2018 Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova a solicitat sprijinul autorităţii publice locale pentru acordarea avizului consultativ în vederea obţinerii titlului de Colegiul Tehnic. Având în vedere solicitarea mai sus menţionată, am solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj să ne comunice dacă sunt îndeplinite criteriile minimale, prevăzute la art. 4 din O.M.E.N.nr.3732/2013, de către această unitate şcolară. Prin adresa nr. 111717/2018 Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj ne comunică faptul că dosarul depus de Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova a fost respins de Comisia de verificare a îndeplinirii condiţiilor de către unităţiile de învăţământ pentru acordarea acestui titlu ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 5 alin. (2) din O.M.E.N. nr. 3732/2013, respectiv lipsa avizului consultativ al autorităţiilor administraţiei publice locale”spun reprezentanții Primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform Metodologiei de acordare a titlului de Colegiu naţional/ Colegiu unităţilor de învăţământ preuniversitar, „Unităţilor de învăţământ preuniversitar de nivel liceal, cu personalitate juridică, care fac parte din sistemul naţional de educaţie, li se poate acorda, prin ordin de ministru, titlul de Colegiu Naţional/Colegiu, ca urmare a îndelungatei activităţi educaţionale şi a performanţelor profesionale.

Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova este singura unitate şcolară cu specific feroviar din regiunea Olteniei, având tradiţie în pregătirea tinerilor pentru meserii specifice transportului feroviar, dar şi pentru alte domenii tehnice precum, mecatronică, automatizări, telecomunicaţii, electromecanică, instalaţii electrice, fiind structurat pe următoarele nivele de învăţământ: liceu cursuri de zi, rută directă; liceu cursuri serale, rută directă; şcoală profesională; şcoală postliceală. Acesta este amplasat în zona centrală a oraşului Craiova- judeţul Dolj şi dispune de spaţii moderne de învăţământ, echipamente de ultimă generaţie şi un fond bogat de carte. Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova figurază ca unitate de învăţământ cu personalitate juridică, în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat”, mai arată reprezentanții municipalității.

Politica