vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Filme româneşti, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary

În perioada 29 iunie – 7 iulie 2018 va avea loc cea de-a LIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, Republica Cehă.

Două filme româneşti au fost selecţionate să participe:  Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari – în regia lui Radu Jude (premieră mondială în competiţia oficială) şi Nu mă atinge-mă / Touch Me Not – în regia Adinei Pintilie (Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de la Berlin). La festival vor participa actriţa Ilinca Manolache şi editorul de imagine, Catalin Cristuţiu (Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari), precum şi producătoarea Bianca Oana şi actorii Laura Benson şi Tomas Lemarquis (Touch Me Not), informează Institutul Cultural Român de la Praga.

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary prezintă anual aproximativ 150 filme din toată lumea. Cu excepția retrospectivelor, toate filmele sunt premiere în Republica Cehă, unele fiind prezentate chiar în premieră europeană, internațională sau mondială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica