vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aur și bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Echipa României a obținut 5 medalii de aur și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

JBMO s-a desfășurat  în perioada 19 – 24 iunie 2018 în Rodos, Grecia și este o competiţie anuală la care participă elevi care au vârsta sub 15 ani și jumătate (în ziua concursului). 

Anul acesta au participat echipe din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Grecia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franţa, Filipine, Kazahstan şi Turkmenistan (țări invitate).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare elev, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de nivel elementar, de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră. Fiecare problemă a fost punctată cu 10 puncte, dintr-un total de maxim 40 de puncte.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea “Politehnica” din Timişoara (leader), Dănuț Aramă de la Colegiul Național  “Gheorghe Vrânceanu” din Bacău (deputy leader) și Marius-Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași (observer A).

Politica