sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bărbat din Turceni, erou în Italia

Un bărbat din Turceni, județul Gorj, este erou în presa italiană, după ce a reușit să salveze o femeie de la înec. Ion Diculeasa nu a ezitat nicio secundă să sară în ajutorul femeii de 45 de ani, reușind să o țină la suprafața apei până la sosirea salvatorilor.

Potrivit publicației Corriere della Serra, gorjeanul s-a aruncat joi în apele râului Tibru pentru a salva o femeie de 45 de ani din Florența care striga după ajutor. “Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafață și striga «Aiuto! Aiuto!». Atunci am lăsat cheile și i-am spus prietenului meu că mă duc după ea”, a declarat Ion Dinculeasa, pentru Rotalianul.

Presa italiană mai relatează că și bărbatul din Turceni a fost în pericol pentru că femeia nu știa să înoate. Gorjeanul s-a agățat de un fier și a reușit să țină victima la suprafața apei timp de 15 minute, până la sosirea salvatorilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul din Turceni este stabilit în Italia, lucrând de 15 ani la Isola Tiberina, o mică insulă urbană de pe râul Tibru.

Politica