sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sfaturile polițiștilor pentru folosirea în siguranță a telefonului mobil

Poliţiştii le recomandă utilizatorilor precauţie la instalarea pe telefonul mobil a diverselor aplicaţii şi să nu acceseze link-urile primite prin e-mailuri, care solicită actualizarea informaţiilor personale.
Pentru folosirea în siguranţă a telefonului mobil, este necesară setarea unei parole sau pattern pe telefon dar şi a unui cod PIN pe cartelă.
Totodată, polițiștii subliniază că trebuie cunoscute setările de securitate pentru telefon şi configurarea acestuia la blocare automată și este necesară salvarea periodică a datelor pe un suport extern, pentru a le putea recupera, în cazul pierderii.
De asemenea, este indicată instalarea unui program de securitate special conceput pentru dispozitive mobile, actualizat zilnic, şi că este bine să fie accesate doar site-uri sigure.

Utilizatorii sunt sfătuiţi să nu deschidă ataşamentele aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi, dar și evitarea utilizării reţelelor wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ on-line sau afaceri personale, precum şi rularea programelor a căror origine nu poate fi verificată.

Politica