Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Membrii Clanului Brătianu, condamnați la câte 7 ani de închisoare, la apel

Publicat

pe

Curtea de Apel Craiova a stabilit termen pentru data de 25 aprilie, în dosarul privind apelul făcut de membrii Clanului Brătianu, condamnaţi de Tribunalul Olt la câte şapte ani de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Gruparea a fost destructurată în anul 2012 de DIICOT Olt.

După mai bine de patru ani de proces, prima soluţie în acest dosar a fost dată, în decembrie 2017, de Tribunalul Olt, fiind însă contestată de inculpaţi.

Ridicați de DIICOT-BT Olt în 2012, membrii grupării, originari din Drăgășani-Vâlcea, au fost trimiși în judecată în aprilie 2013. Bedu Brătianu, Mihai Brătianu, zis Oaie, Eugen Brătianu, Ilie Turcu și Ilie Bodorin au fost condamnați la câte 7 ani de închisoare. Brătianu Mihai, zis Cucu, a fost condamnat la 7 ani și două luni.

Pentru Laurențiu Marian Preda, trimis și el în judecată, instanța nu s-a mai pronunțat. Bărbatul a murit în urmă cu doi ani.

Cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro stabilit de procurorii DIICOT, magistrații Tribunalului Olt i-au obligat pe cei șase membri ai clanului la plata în solidar a peste 52 de milioane de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, către ANAF, din care 5 milioane de lei impozit pe profit și peste 3 milioane TVA.

Pe lângă plata în solidar, Ilie Bodorin a mai fost obligat să plătească 200 de mii de lei, din care 150 de mii acciză.

Mai mult, instanța a menținut sechestrul impus de procurorii DIICOT pe 7 autoturisme de lux – 2 BMW seria 7, 3 Mercedes, Hummer și un Toyota Land Cruiser.

Alți doi bărbați trimiși în judecată în același dosar au mers pe procedura simplificată și și-au recunoscut faptele. Costel Mirea și Ion Tufurin au fost condamnați la câte trei ani cu suspendare. Dar și aceștia au fost obligați la plata prejudiciului de 11 milioane de euro.

© 2022. Toate drepturile rezervate.