Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Tichete sociale și pachete cu produse tradiționale pentru târgujienii nevoiași

Publicat

pe

Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Jiu le reamintesc târgujienilor faptul că, până pe data de 15 martie, se primesc, la Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS), cererile pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia Paștelui. Distribuirea acestora se va face în perioada 26-30 martie 2018.

Potrivit legii, beneficiază de aceste tichete, familiile sau persoanele singure care îndeplinesc următoarele condiţii: venitul net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 400 de lei; nu au în proprietate o altă locuinţă în afara celei de domiciliu; nu deţin terenuri intravilane cu suprafaţă totală mai mare de 1.000 m2; nu deţin autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani. Valoarea nominală a unui tichet social este de 40 de lei. La jumătatea săptămânii trecute, la sediul DPPS Târgu Jiu erau înregistrate nu mai puțin de 26 de cereri de la persoanele care îndeplinesc criteriile stabilite legal pentru obţinerea de tichete sociale în cuantum de 40 de lei/tichet.

Pachete de 200 de lei pentru 50 de familii

Pe lângă tichetele ce vor fi acordate, 50 de familii cu situaţii materiale precare din municipiul Târgu Jiu, vor primi și în acest an  pachete cu alimente tradiţionale, fiecare pachet fiind în valoare de 200 de lei. „Sumele prevăzute şi aprobate prin HCL nr. 60/12.02.2018 privind aprobarea bugetului, a programului de investiţii publice pe grupe de investiţii şi surse de finanţare şi a programului acţiunilor edilitar-gospodăreşti pe anul 2018, necesare pentru susţinerea acestor acţiuni sunt 130.000 de lei pentru tichete sociale şi 20.000 de lei pentru pachetele cu alimente tradiţionale, în acest mod putând fi acordate un număr de 3.250 de tichete sociale cu valoare nominală de 40 de lei/tichet, respectiv 100 de pachete cu alimente tradiţionale cu o valoare de până la 200 de lei/pachet, preţ cu TVA”, se arată în referatul întocmit de conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

© 2022. Toate drepturile rezervate.