marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La doar 17 ani, face voluntariat la SMURD – ISU Gorj

Andreea Dănăricu are 17 ani, este elevă  la unul dintre cele mai bune licee din

Târgu Jiu și știe sigur că vrea să devină medic. Adolescenta și-a propus să aibă o carieră solidă și pentru a dobândi cât mai multe cunoștințe în domeniul medical, aceasta s-a alăturat, ca voluntar, salvatorilor care lucrează pe ambulanțele SMURD ale ISU Gorj.

Andreea Dănăricu este o tânără de 17 ani din municipiul Târgu Jiu, care imediat cum a aflat despre proiectul „Salvator din pasiune”, desfăşurat în cadrul ISU Gorj, s-a alăturat salvatorilor profesionişti târgujieni. Adolescenta nu așteaptă nimic în schimb și este convinsă că sprijinul oferit celor din jur este cel mai important lucru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Intenţionez să urmez o carieră în medicină şi am vrut să mă familiarizez cu acest domeniu. Atunci însă, când am intrat în unitatea ISU şi am participat la prima intervenţie alături de echipajele SMURD, iar persoana căreia a trebuit să-i ofer ajutor, cu faţa în lacrimi, mi-a mulţumit pentru ajutorul primit, am înţeles că singura meserie pe care vreau să o urmez este aceea de a fi medic”, a spus Andreea Dănăricu, voluntar la ISU Gorj.

 

Exemplu chiar și pentru salvatorii profesioniști

Andreea ar trebui să fie un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta ei, reprezentanții ISU Gorj încurajând voluntariatul indiferent de domeniu.

„Noi suntem salvatori profesionişti! Este o meserie pe care ne-am ales-o şi ale cărei riscuri ni le-am asumat, dar asemenea tineri cu un caracter nobil, cu dragostea pentru semeni şi respectul pentru munca salvatorilor profesionişti de care dă dovadă această tânără sunt un exemplu chiar şi pentru noi… şi are doar 17 ani!”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

 

Politica