S-au căsătorit cu românce ca să rămână în țară. Poliția îi dă afară

Polițiștii de imigrări din Dolj au refuzat prelungirea dreptului de ședere a doi bărbați din Republica Albania. Aceasta după ce au constatat că se căsătoriseră de conveniență cu românce. Pe numele unuia dintre străini a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să plece din România în 30 de zile. Cel de-al doilea a părăsit deja țara.

„Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj, au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României a doi cetățeni străini de 28, respectiv 30 de ani, din Republica Albania, în urma constatării căsătoriilor de convenienţă cu românce.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi străini au hotărât să se căsătorească cu românce pentru a obţine un permis de şedere în România, care le-ar facilita deplasarea într-unul din statele Uniunii Europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, în cursul anului 2017, aceştia au încheiat căsătoriile în faţa ofiţerului de stare civilă român, iar, ulterior, în luna decembrie 2017, respectiv ianuarie 2018, s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Dolj, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român. Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările specifice în cele două cazuri și, în urma interviului, considerat un instrument important în reliefarea vieţii reale de familie, au reieşit neconcordanţe în declaraţiile celor doi soţi. Totodată, s-a stabilit că, în ambele cazuri, coabitarea matrimonială nu există. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că aceste căsătorii au fost încheiate de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinilor”, au transmis reprezentanții Poliției Dolj.

Drept urmare, albanezilor li s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţenilor albanezi în România.

Din practică s-a constatat faptul că, străinii recurg la încheierea unor căsătorii de convenienţă, în vederea obţinerii unui permis de şedere pe teritoriul României, care ulterior le facilitează deplasarea în alte state europene.

Statul român ocroteşte căsătoria şi viaţa de familie, iar Convenţia Europeana a Drepturilor Omului impune o astfel de protecţie, dar obligaţia statului român încetează în momentul în care se dovedeste că raporturile de familie sunt nesincere, iar cetăţeanul străin a încheiat o căsătorie de convenienţă având ca unic scop obţinerea dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă referitoare la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20266, e-mail [email protected], sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro”, mai transmite Poliția Dolj.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...