duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mausoleul „Ecaterina Teodoroiu”, amplu proiect de restaurare

Ministerul Culturii a emis avizul pentru pentru prima etapă a proiectului de restaurare a Mausoleului „Ecaterina Teodoroiu” din centrul municipiului Târgu Jiu. De la inaugurarea acestui monument au trecut 82 de ani și de-a lungul timpului vremea rea și-a pus amprenta asupra lui. Autoritățile caută acum soluții rapide pentru a obține fondurile necesare restaurării, fiind vorba de lucrări de aproximativ 1.000.000 de lei.

În prezent, o echipă de arhitecți lucrează la proiectul de restaurare, lucrările ce urmează a fi efectuate fiind unele complexe.

Trebuie refăcută întreaga criptă a mausoleului, din interior pornind, cu structura de rezistență. Foarte important este și am ținut la acest lucru, noi cei din Primăria Târgu Jiu, refacerea crucii care era în față, spre biserică. Crucea a fost realizată de Milița Petrașcu și a dispărut în perioada comunistă. Din păcate, originalul nu se știe unde este. Arhitecții care lucrează la acest proiect al crucii au găsit în arhive modelul, schițe și au venit cu propuneri de refacere. Referitor la costuri, valoarea estimată în acest moment este undeva la 10 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA”, a explicat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica