Primăria Slatina analizează peste 5.600 de cereri pentru tichete sociale de Crăciun

Home Actualitate Primăria Slatina analizează peste 5.600 de cereri pentru tichete sociale de Crăciun
Primăria Slatina analizează peste 5.600 de cereri pentru tichete sociale de Crăciun

5.670 de slătineni au depus cereri pentru primirea de tichete sociale pentru Crăciun, municipalitatea urmând să verifice, până la finalul acestei luni, dacă solicitanţii îndeplinesc toate condiţiile.

 

Beneficiarii programului social derulat de Primăria Slatina sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat și, respectiv, pensionari (fără a se ţine seama de vârstă şi tip de pensie) al căror cuantum net lunar este de cel mult 1.000 lei.

Acțiunea de distribuire și depunere a cererilor pentru tichetele sociale s-a derulat în perioada 18 septembrie – 31 octombrie, persoanele direct vizate având posibilitatea de a folosi în acest sens fie unul dintre cele zece puncte amenajate pe raza întregului orașului, fie site-ul primăriei: www.primariaslatina.ro.

La finalul intervalului de timp menționat au fost depuse un număr de 5.670 cereri care vor fi verificate pentru legalitate în perioada imediat următoare, acțiune care se va încheia în cursul acestei luni.

Tichetele sociale vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor, beneficiarii urmând să le primească direct la domiciliu prin intermediul poștei începând cu luna dinaintea evenimentului ce urmează a fi sărbătorit.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Primăria municipiului Slatina acordă aceste tichete sociale de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paști”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Slatina.