vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Termo Craiova, dezinteres total în problema apei calde

Reprezentanții Termo Craiova par a avea doar drepturi, nu și obligații. Aceștia au trecut la debranșarea asociațiilor restanțiere, dar la rândul lor nu sunt în stare să rezolve probleme ce le sunt aduse la cunoștință de către locuitori ai acestei urbe. Una dintre ele face referire la sistemul de recirculare a apei calde. Cel mai la îndemână răspuns a fost o nouă amânare, lucrările necesare fiind programate pentru primăvara anului viitor.

Referitor la legarea blocurilor la sistemul de recirculare a apei calde, a acelor imobile care din diverse motive nu au beneficiat de acest lucru, reprezentanții Termo Craiova iau decizii în baza unor constatări ale lor. Toate aceste situații centralizate marca Termo Craiova nu par a bate, însă, cu realitatea. Unul dintre exemple este Blocul 15 din Craiovița Nouă. Directorul comercial al societății de termoficare, Dan Magla, susține că mai mult de jumătate dintre locatari sunt debranșați de la rețea, având centrale proprii.

Am verificat starea blocului și mai mult de jumătate sunt debranșați de la Termo. Trebuie să avem siguranța că nu vor mai avea loc și alte debranșări. Dacă rămâne același număr de apartamente până în primăvară, atunci ne apucăm de treabă. Așa cum v-am mai spus, sunt lucrări complexe de făcut și dacă ar mai avea loc debranșări nu s-ar mai justifica lucrarea în cauză”, a explicat Magla.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deci 16 din 80. Nu văd unde este acel mai mult decât jumătate”

În replică, reprezentanții Asociației Racheta, de care aparține blocul 15 din Craiovița, încă neracordat la acea rețea de apă caldă, spun că debranșările sunt mult mai mici, numeric vorbind. Astfel, la scara 1 a imobilului, din 40 de apartamente sunt debranșate 16. Mai mult, la scara 3 a blocului 15 toate apartamentele depind de rețeaua de termoficare.

Nu știm ce date au dumnealor. La noi nu a venit nimeni să se intereseze de această situație. Este exclus să fie așa cum prezintă cei de la Termo. Pe scara 1 avem 16 debranșați, iar pe scara 3 niciunul. Deci 16 din 80. Nu văd unde este acel mai mult decât jumătate. Faptul că sunt lucrări complexe de efectuat, acest lucru nu poate fi o scuză. Este chiar o impertinență să spui asta”, a menționat reprezentantul asociației de proprietari.

Problema trebuie rezolvată, dar nu în primăvară”

Chiar și autoritățile locale din Craiova au fost informate despre faptul că în acel bloc mai mult de jumătate dintre locatari sunt debranșați de la rețeaua de termoficare.

Noi știm că s-au efectuat verificări în teren și că sunt foarte multe apartamente debranșate. Voi reporni discuțiile pe acest subiect pentru că problema trebuie rezolvată, dar nu în primăvară. Acest lucru este cert. O să cerem o situație și de la asociație să vedem cum stau lucrurile”, a precizat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Nu este o soluție să ni se spună să trecem pe alte sisteme”

Cum situația este una încurcată, cel puțin momentan, craiovenii din blocul respectiv trag nădejde ca într-un final societatea de termoficare și autoritățile municipale să se pună de acord și să se implice responsabil în rezolvarea situației apei calde.

Noi am tot așteptat să se găsească o soluție. Este foarte greu să aștepți să se încălzească apa. Oare ce înseamnă acele lucrări complexe?! La mine pe scară suntem toți legați la termoficare. De căldură suntem mulțumiți, dar este foarte greu cu apa caldă. Nu este o soluție să ni se spună să trecem pe alte sisteme. Să ne montăm centrale sau boiler. Să sperăm că o vor rezolva”, a spus unul dintre locatarii blocului 15 din Craiovița Nouă.

Politica