IPJ Mehedinți anunță că va împânzi școlile pentru binele elevilor

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ.

 

La început de an şcolar, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți anunță oficial că a reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentului de Proximitate, Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin şi Serviciul de Ordine Publică, au fost prezenți în zona adiacentă a Școlii Gimnaziale nr. 14 din municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru asigurarea unui climat de siguranță la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri, unde au desfăşurat o acţiune de informare în cadrul campaniei „Şcoala în siguranţă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitățile desfășurate de către polițiști au fost structurate pe următoarele paliere: „Informarea publicului larg (elevi, părinți, cadre didactice) cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale”; „Informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică (proximitate) și prevenire în activitățile de informare derulate în unitățile de învățământ; pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale”; „Informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică (proximitate) și prevenire în activitățile de informare derulate în unitățile de învățământ”.

De asemenea, echipajele de poliţie rutieră au acţionat pentru dirijarea/fluidizarea traficului în zona adiacentă unităţii de învăţământ.

Polițiștii vor continua astfel de acțiuni, campania derulându-se pe toată perioada lunii septembrie.

Populare

Recomandări

Peluza Sud 97 pregătește deplasarea la Cluj: „Pentru Craiova, pentru România, pentru visul nostru”

Peluza Sud 97 pregătește deplasare la Cluj, pentru meciul...

Drumarii continuă lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Scandal de proporții în fotbalul craiovean. Mititelu și Sorin Cârțu au răbufnit

Tensiunile din fotbalul craiovean au atins, din nou, cote...