vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul meci de „orgoliu” sub comanda lui Mangia

Pentru CSU Craiova urmează un meci important atât din punct de vedere al clasamentului, cât și al moralului, întâlnind sâmbătă seara, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, Dinamo București, eterna rivală a sudului.

Va fi primul derbi pentru echipa craioveană sub comanda lui Mangia, iar chiar dacă antrenorul italian a auzit cu siguranță despre disputa orgoliilor în partidele contra „câinilor roșii”, sâmbătă va simți pe pielea lui tensiunea acestui derby și este protagonist în pregătirea și gestionarea jocului Craiovei.

CSU a bifat prima înfrângere din acest campionat etapa trecută, pe terenul liderului CFR Cluj, cu scorul de 2-1, în urma unui meci făcut praf de arbitrul central și o gafă uriașă a portarului Calancea. Craiova nu a jucat rău în Gruia, chiar a pus presiune pe echipa clujeană deși s-a aflat în inferioritate numerică încă din minutul 37 după ce Tiago Ferreira a fost eliminat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici Dinamo București nu a reușit să câștige în ultima rundă, pierzând pe teren propriu cu Poli Timișoara (1-2), fiind a ptra înfrângere pentru alb-roșii, care se află în acest moment pe locul șapte în clasament cu 15 puncte, la trei lungimi distanță de Craiova, care e pe locul trei. Din ceea ce a arătat în acest sezon, echipa lui Mangia ar trebui să fie peste Dinamo ca joc, asta dacă va continua în aceeași manieră, cu o defensivă greu de descifrat și un atac incisiv, iar victoria ar fi cel mai logic să rămână la Severin.

Însă, ca în orice meci de acest gen, e dificil de anticipat un rezultat, pentru că în timpul meciului plusul de motivație generat jucătorilor de calitatea de derbi a partidei poate schimba cursul jocului. Cert este că duelul va fi unul cu miză, pe lângă cele trei puncte ce contează în ierarhie, orice succes cu Dinamo este mai mult decât o victorie pentru Craiova. Întâlnirea dintre CSU Craiova și Dinamo București va avea loc sâmbătă de la ora 20.30 pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, iar oltenii nu se vor putea baza pe Tiago Ferreira care a văzut roșu în meciul de la Cluj.

Politica