sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vara asta, altcineva s-a bălăcit la Water Park. Craiovenii, nu!

Un proiect așteptat de toți craiovenii, învăluit în tăcere la momentul de față, este cel al Water Park-ului. La una dintre conferințele de presă susținute de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, acesta a spus că, la 1 august, parcul acvatic ar trebui să fie funcțional. Data de 1 august a trecut, iar bălăceala promisă craiovenilor nu a venit. Reprezentanții Primăriei spun că vor discuta cu presa în momentul în care recepția se va încheia, închizând astfel gura celor care mai vor să adreseze întrebări despre proiect. Singurii care s-au bălăcit la Water Park în acest an au fost alte persoane, probabil apropiate angajaților constructorilor, ori chiar angajați, și este posibil ca ei să fie singurii care se vor bălăci în această vară.

1 august a fost ultima dată avansată de către primarul municipiului Craiova, în urmă cu o lună, atunci când a discutat despre proiect în cadrul unei conferințe de presă. Primarul a dat această dată ca fiind una realistă, până la care se pot definitiva toate aspectele legate de acest proiect.

Nu pot să vă spun absolut nimic despre momentul în care se termină aceste lucruri, pentru că, așa cum am spus de fiecare dată, fac orice stă în putința mea de a grăbi lucrurile, de a le face să funcționeze, mai puțin în privința comisiei de recepție. Este singura la care nu mă amestec. Este dreptul lor, responsabilitatea lor să verifice cât mai mult. De aceasta vă spun că este mai complicat la Water Park, pentru că, dacă la spital (spitalul municipal – n.r.), recepția a parcurs aceste etape legate de tot ce înseamnă construcție, la Water Park încă se verifică foarte multe lucruri legate de automatizări și de ce se întâmplă pe acolo. Deci, presupun, pe undeva, că la sfârșitul lunii iulie, undeva în jurul datei de 1 august zic eu că ar fi o dată realistă de inaugurare a acestui Water Park, cu autorizațiile de care are nevoie, cu recepția, cu funcționalitatea, cu parcare și cu tot ce îi trebuie”, a declarat Mihail Genoiu într-o conferință de presă susținută la data de 5 iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

captura-digi-waterpark

Sursă: captură video Digi 24 Craiova

1 august a trecut și nimeni nu s-a bălăcit în Water Park. Doar un bărbat surprins într-un clip video, care a ajuns în posesia Digi 24 Craiova, a fost filmat bălăcindu-se într-una dintre piscinele aflate în clădirea cu bazine acoperite, în urmă cu circa două săptămâni. Acesta ar putea fi singurul norocos – din câte cunoaștem, datorită clipului video – care să încerce apa din bazinele Water Park-ului în această vară.

Restul e… tăcere!

Contactați de Jurnalul Olteniei pentru a afla ce se mai întâmplă cu proiectul, având în vedere că data preconizată de primar a trecut, reprezentanții Primăriei Craiova au explicat că municipalitatea va vorbi cu presa referitor la Water Park atunci cand o sa se finalizeze recepția.

Reamintim că recepția la Water Park-ul din Lunca Jiului a început la data de 26 iunie, atunci când primarul Mihail Genoiu a fost învestit în funcție și a făcut și acest anunț. Contractul de finanțare pentru Water Park-ul din Lunca Jiului a fost prelungit, iarna trecută, până la data de 30 octombrie, pentru a nu se pierde finanțarea europeană alocată până la data de 31 decembrie 2015. Inițial, prelungirea fusese făcută până la 30 aprilie, însă acest termen nu a dat siguranță pentru ca documentația de intrare în legalitate și proiectul în sine să fie gata. Aparent, au avut dreptate.

Politica