marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 4-a Dolj/ 14 echipe în noul sezon

Cinci cluburi noi vor lua parte la competiție, cel mai sonor nume fiind U Craiova 1948, echipă cu mulți jucători de Liga a 3-a în componență.

Pe 12 august va începe și prima ligă județeană. Față de sezonul trecut, în noua ediție de campionat, numărul echipelor a crescut cu două, la start urmând să ia parte 14 cluburi. Pe lângă echipele care se regăseau în ediția trecută în competiție, și anume Viitorul Cârcea, Progresul Segarcea, Metropolitan Ișalnița, Dunărea Calafat, Știința Danubius Bechet, Recolta Ostroveni, Ajax Dobrotești, Arena Bulls Preajba și Tractorul Cetate, au apărut Flacăra Moțăței, Unirea Tricolor Dăbuleni, Jiul Podari, U Craiova 1948 și Progresul Băilești.

Astfel, formațiile din Dăbuleni și Băilești revin în liga a 4-a Dolj după o lungă perioadă în care au activat în următorul eșalon fotbalistic doljean. Ciudat este faptul că dintre cele cinci formații câștigătoare ale seriilor din Liga a 5-a, doar Flacăra Moțăței a dorit să se înscrie în competiție, urmând ca Gloria Catane, Progresul Castranova, Victoria Știința Celaru și Voința Belcin să joace tot în cea dea doua divizie județeană. Pe lângă echipele care vor conta cel mai mult în campionat, precum Dunărea Calafat, Progresul Segarcea și Viitorul Cârcea, la prima vedere, favorită la câștigarea titlului județean pare a fi U Craiova 1948. Echipa antrenată de Ovidiu Turcu și supervizată de directorul tehnic Nicolo Napoli are cel mai valoros lot structurat pe scheletul celor de la ACS Podari, cum ar fi Edurad Dina, Marius Avram, Claudiu Ștefan, Samuel Luică, Adrian Cârstea, Alex Raicea și Ionuț Sîrmon, și suplimentată cu jucători ce au evoluat la ACSO Filiași, precum Claudiu Bălan, principalul marcator în cele 3 amicale disputate, Chircan și Stoichițoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astăzi, U Craiova va juca al patriulea amical de la reunire, de la ora 18, la Segarcea cu echipa locală Progresul. Prima etapă este programată în 12 august, iar sistemul de desfășurare al campionatului va fi tur-retur, apoi ultimele două clasate vor retrograda, ocupantele locurilor 5-12 vor evolua în cupa ligii, iar primele patru clasate vor juca play-off, în care vor intra cu rezultatele directe dintre ele, din sezonul regulat. Tragerea la sorți a programului ligii a 4-a, va avea loc astăzi la sediul AJF Dolj, de la ora 13.

Supercupa se joacă sâmbătă

În premieră pentru fotbalul doljean din această vară s-a introdus și Supercupa AJF Dolj, care se va juca pe 5 august, de la ora 11 pe terenul „Dunărea” din Calafat între campioana județului Tractorul Cetate și câștigătoarea Cupei, Dunărea Calafat. Trebuie spus că luni la la AJF au fost afiliate provizoriu până la prima Adunare Generală următoarele structuri sportive: CS Britania Craiova, U Craiova 1948 SA, ACS Vulturul Catane, ACS Știința Celaru, ACS Unirea Vela, ACS Viitorul Coțofenii din Dos, ACS Jiul Podari, FC Nicola Craiova, AS Șarja Robănești, AS Arena Bulls Preajba, AS Prietenia Craiova, AS Viitorul Vârtop, Recolta Urzicuța și Sporting Seaca de Pădure.

Politica