Delapidare de peste 320.000 lei la un hotel din Caracal

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Caracal, este cercetat sub control judiciar pentru că ar fi delapidat o societate comercială cu peste 320.000 lei.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, bărbatul, în calitate de administrator al unui hotel din municipiul Caracal, ar fi ridicat din casieria societăţii, în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015, suma totală de 190.324 lei, documentele justificative care au stat la baza înregistrării acestor operaţiuni economico-financiare fiind dispoziţiile de plată semnate doar de acesta, iar scopul plăţii fiind restituire aport către acționarul societății, care figurează ca decedat.

De asemenea, potrivit poliţiştilor, în anul 2011, respectiva societate comercială, prin administratorul său, a încheiat două contracte de vânzare-cumpărare a unei suprafeţe de teren şi a unui imobil, contra sumei totale de 45.000 euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, deşi în contractul de vânzare-cumpărare, încheiat în faţa notarului public, se menţionează efectuarea în totalitate a plăţii, în evidenţele contabile ale societății comerciale figurează doar încasarea sumei de 15.000 euro, pentru restul sumei încasate de 30.000 euro (130.611 lei) nefiind întocmite documente justificative.

„La data de 14 iulie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus, faţă de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. Valoarea prejudiciului este de 320.935 lei”, se mai arată în comunicatul poliţiştilor.

Populare

Recomandări

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost...